joi, ianuarie 27, 2022

Premieră medicală în România! Medicii au operat un caz foarte complex de chirurgie cardiovasculară. Pacientul, care locuiește în SUA, a fost refuzat de toții medicii.

Medicii din SUA au refuzat să opereze pacientul, în vârstă de 71 de ani. În schimb, i-au oferit alternativa de a fi inclus într-un studiu de cercetare faza 1.

Pacientul avea o tumoare gigant, care ocupase deja aproape jumătate din sistemul circulator periferic.

Te-ar mai interesa: Fostul ministru al Sănătății și-a vaccinat fiul de...

Inițial, tumoarea a apărut la nivelul unei singure vene.

Premieră în chirurgia din România

Premieră medicală în România în chirurgia cardiovasculară. Este vorba despre scoaterea unei tumori, care a apărut la nivelul unei vene şi s-a extins la alte 5, la un bărbat în vârstă de 71 de ani, anunță RRA.

Acesta locuieşte în SUA de mai bine de 30 de ani, unde medicii au refuzat să-l opereze, alternativa oferită de ei fiind includerea într-un studiu de cercetare faza întâi.

Tumoarea gigant invadase aproape jumătate din sistemul circulator periferic al pacientului şi a fost extirpată azi în totalitate, la Spitalul “Angiomedica”.

Te-ar mai interesa: De cât iod avem nevoie ca să nu facem boli de tiro...

„L-am operat şi am găsit o formaţiune tumorală intravasculară, deci era în interiorul vasului de sânge, şi anume în interiorul venelor de la nivelul piciorului, de la nivelul membrului pelvin drept.

Era o tumoră mare de circa 10/15 cm, circuitul venos era întrerupt complet”, a declarat Mircea Pătruţ, prof.dr., coordonatorul echipei medicale.

Care este starea de sănătate a pacientului?

Te-ar mai interesa: Ce s-a întâmplat cu fiul lui Brigitte Bardot. L-a ...

„Pacientul este bine, operat, cu membrul pelvin integru, s-au păstrat şi am refăcut circulaţia la nivelul membrului pelvin drept, într-o zi, două îl externăm din spital, în curs de vindecare chrurgicală”, a adăugat Mircea Pătruț.

O astfel de tumoare este foarte rară, iar medicul Mircea Pătruţ spune că nu a mai întâlnit aşa ceva în toată activitatea sa .

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private