vineri, octombrie 7, 2022

Premieră în medicina românească! O universitate din România a intrat anul acesta, în premieră, într-un clasament anual care recunoaște cele mai prestigioase universități din lume.

Vorbim despre Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, care a fost inclusă, în premieră, în prestigiosul clasament academic World Subject Rankings 2021, la domeniul Medicină (Clinical and Health).

Te-ar mai interesa: Ce poți lua ca să nu te mai constipi. Cele mai bun...

„Times Higher Education (THE) a anunţat astăzi rezultatele clasamentului mondial World Subject Rankings 2021, care acoperă 11 domenii: Arts and Humanities, Business and Economics, Clinical and Health, Computer Science, Education, Engineering, Law, Life Sciences, Physical Sciences, Psychology, Social Sciences. Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş accede în premieră în acest clasament academic prestigios, la domeniul Medicină (Clinical and Health), fiind una dintre cele 3 universităţi româneşti selecţionate în acest an. Din nou, despre Târgu Mureş, de bine”, a anunţat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Te-ar mai interesa: 5 semne de depresie pe care nu ar trebui să le ign...

Premieră în medicina românească

Potrivit rectorului UMFST Târgu Mureş, rezultatele au fost date publicităţii miercuri, iar universitatea este una dintre cele trei universităţi româneşti selecţionate în acest an.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș (UMFST),  este o instituție de învățământ superior de stat și de cercetare, considerată a fi una dintre cele mai prestigioase din țară, cu statut multicultural și multilingvistic, conform Legii Educației Naționale.

Te-ar mai interesa: Accident vascular cerebral: băutura care dublează ...

Este integrată sistemului național de învățământ superior, care asigură pregătirea universitară și postuniversitară în domeniul științelor medicale și farmaceutice, organizează și coordonează cercetarea științifică și cooperarea națională și internațională în domeniile științei și pregătirii universitare și postuniversitare medico-farmaceutice.

În septembrie 2018, Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, așa cum era cunoscută până atunci (UMF Târgu Mureș), a preluat prin absorbție Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, devenind astfel o universitate multidisciplinară.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu noi în timpul unui atac de panic...

Universitatea a fost înființată în anul 1945 și poartă numele omului de știință George Emil Palade.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private