luni, iunie 14, 2021

Premieră în România: avem primul pacient de covid-19 transferat la tratament la un spital din străinătate. Pacientul este din Sibiu și a fost transferat la solicitarea familiei.

“Am avut o solicitare

de transfer în străinătate. (Pacientul n.r.) a fost transferat în condiţii de siguranţă, asigurat medical, la solicitarea familiei”, a explicat Florin Grosu, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional din Sibiu, Alexandra Păcurar, a confirmat, pentru AGERPRES, că un bolnav a fost transferat din Sibiu în Germania, cu un charter privat.

„Confirmăm că am avut un zbor ambulanţă în data de 18.11.2020 care a preluat un pasager cu ţara de destinaţie Germania”, a spus Alexandra Păcurar.

În urma apariției în presă a cazului,

spitalul sibian a revenit cu informații suplimentare privind această premieră în țară. Pacientul avea nevoie de aparatul ECMO, numit popular “plămân artificial”.

“În urma apariţiei în mass-media a unei ştiri privind transferul unui pacient al SCJU Sibiu în străinătate, facem următoarele precizări: în data de 17 octombrie, la solicitarea familiei, un pacient în vârstă de 67 de ani, de sex masculin, a fost transferat în Germania, respectându-se toate protocoalele de transfer intra-spitalicesc. Pacientul era în stare gravă, a fost preluat de o echipă medicală şi asistat

în timpul transferului cu aparat ECMO”, se precizează în comunicatul SCJU Sibiu.

Conform informărilor oficiale transmise de către Grupul de Comunicare Strategică, Sibiu înregistrează o rată a infectării de 9,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri