luni, septembrie 26, 2022

Premieră în România: avem primul pacient de covid-19 transferat la tratament la un spital din străinătate. Pacientul este din Sibiu și a fost transferat la solicitarea familiei.

„Am avut o solicitare de transfer în străinătate. (Pacientul n.r.) a fost transferat în condiţii de siguranţă, asigurat medical, la solicitarea familiei”, a explicat Florin Grosu, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu.

Te-ar mai interesa: Horoscop Cristina Demetrescu, octombrie: Tensiuni ...

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional din Sibiu, Alexandra Păcurar, a confirmat, pentru AGERPRES, că un bolnav a fost transferat din Sibiu în Germania, cu un charter privat.

„Confirmăm că am avut un zbor ambulanţă în data de 18.11.2020 care a preluat un pasager cu ţara de destinaţie Germania”, a spus Alexandra Păcurar.

În urma apariției în presă a cazului, spitalul sibian a revenit cu informații suplimentare privind această premieră în țară. Pacientul avea nevoie de aparatul ECMO, numit popular „plămân artificial”.

„În urma apariţiei în mass-media a unei ştiri privind transferul unui pacient al SCJU Sibiu în străinătate, facem următoarele precizări: în data de 17 octombrie, la solicitarea familiei, un pacient în vârstă de 67 de ani, de sex masculin, a fost transferat în Germania, respectându-se toate protocoalele de transfer intra-spitalicesc. Pacientul era în stare gravă, a fost preluat de o echipă medicală şi asistat în timpul transferului cu aparat ECMO”, se precizează în comunicatul SCJU Sibiu.

Te-ar mai interesa: Declarații șocante! Dr. Streinu-Cercel rupe tăcere...

Conform informărilor oficiale transmise de către Grupul de Comunicare Strategică, Sibiu înregistrează o rată a infectării de 9,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private