Sari la conținut

Premieră în România: un copil de 3 ani cu malformaţii ale căii urinare a fost operat printr-o tehnică nouă

Dr. Marcel Oancea, medic primar în Chirurgie pediatrică, a efectuat ieri prima operație din România de reimplantare a ureterului în vezica urinară prin abord minim invaziv. Beneficiarul este un pacient în vârstă de 3 ani care a prezentat o malformație de căi urinare – duplicație de ureter cu reflux vezico-ureteral (ureter dublu).

Intervenția efectuată tratează chirurgical malformațiile reno-ureterale numite ureterohidronefroze, întâlnite foarte frecvent la copii cu vârste între 0 -3 ani. Abordul chirurgical minim-invaziv presupune abandonarea inciziei pe peretele abdominal și a secționării vezicii urinare, acestea fiind înlocuite cu puncționarea vezici iurinare cu trocare de 3-5mm.

“Dacă până înprezent astfel de operaţii erau efectuate numai pe cale clasică, astăzi putem oferi pacienților noștri posibilitatea de a interveni minim-invaziv, adică fără tăieturi. Tratamentul chirurgical propus astăzi aduce pacienților noștri o serie de beneficii: recuperare mult mai rapidă, dureri post-operatorii reduse, și reducerea semnificativă a tulburărilor post-operatorii colaterale intervenției.”, menționează Dr. Marcel Oancea, medic primar ChirurgiePediatrică..

Citeste si:

Aceste malformații reno-ureterale pot fi depistate la copii începand cu vârste mici printr-o serie  de investigații amănunțite. Examenul de urină, examenul sânge, ecografia, uro CTși cistografia sunt câteva dintre investigațiile necesare pentru diagnosticarea unei astfel de afecțiuni.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.