duminică, martie 26, 2023

Premieră la Spitalul Județean din Giurgiu. Mai mulți medici vor opera alături de specialiști din Turcia și Marea Britanie.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu este implicat, alături de spitalele din Argeş şi Buzău, într-un proiect medical prin care se pun bazele unei colaborări româno-turce în domeniul neurochirurgiei.

Scopul acestui proiect este de a facilita orientarea şi formarea specialiştilor în neurochirurgie, şi, totodată, de a oferi pacienţilor intervenţii chirurgicale la cele mai înalte standarde.

Te-ar mai interesa: Planta care reduce inflamația varicelor. Lidia Fec...

Proiectul de colaborare a fost inițiat de o asociație română din Marea Britanie, explică Dragoș Chivu, managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

Dragoș Chivu: În momentul de față sunt foarte mulți pacienți care merg în Turcia și beneficiază acolo de intervenții neurochirurgicale. Este un ajutor, practic, primit din partea medicilor turci, care au foarte mulți specialiști în acest moment.

Premieră la Spitalul Județean din Giurgiu

Această colaborare va deschide drumul înființării unei secții de neurochirurgie la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu.

Dragoș Chivu: Se intenționează ca Spitalul Județean de Urgență Buzău, cât și Spitalul Județean de Urgență Giurgiu să înființeze câte un compartiment de neurochirurgie. Vom colabora în primă fază cu domnul profesor doctor Popescu Mihai de la Spitalul Județean Argeș, neurochirurg și, bineînțeles, cu partea turcă.

Te-ar mai interesa: Expert: Modul în care boala Parkinson poate fi det...

Schimbul de experiență va continua, iar în luna iunie, medicii, neurochirurgii români și turci vor efectua o intervenție chirurgicală la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, scrie RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private