Sari la conținut

Premieră medicală! Medicii ieșeni au efectuat cu succes procedura Whole Lung Lavage. După 6 ore, pacientul cu o boală pulmonară extrem de rară respira singur!

Premieră medicală! Medicii ieșeni au efectuat cu succes procedura Whole Lung Lavage. După 6 ore, pacientul cu o boală pulmonară extrem de rară respira singur!

O intervenție mediacală în premieră a fost realizată de către medicii de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iasi!

Premieră medicală! Medicii ieșeni au efectuat cu succes procedura Whole Lung Lavage. După 6 ore, pacientul de 55 de ani respira singur!

Echipa de endoscopie interventionala a efectuat procedura Whole Lung Lavage (Spalatura pulmonara totala) la un pacient de 55 de ani diagnosticat in cadru spitalului cu proteinoza alveolara.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi persoane în picioare

„O interventie la fel de rara precum boala. Dupa 6 ore, pacientul nostru respira singur. Atat timp cat suntem parte a acestei minunate misiuni, nu ne mai ramane decat sa speram ca se vede rolul pneumologiei in eminența clinică a regiunii Nord Est si eforturile noastre de a face bine, de a face lucruri comparabile cu clinicile europene si de a ne depasi limitele.

Avem o echipa minunata aici care merita mai mult ! Este obligatia MEA sa imi dau si ultima picatura de energie ca sa le ofer mediul in care merita sa lucreze”, a declarat dr. Radu Crisan-Dabija.

Ce este proteinoza alveolară

Proteinoza alveolara este o boala pulmonara rara si extrem de severa care se manifesta cu pierderea posibilitatii de a transfera oxigen din plamani in sange si dioxid de carbon din sange in plamani, datorita acumularii in exces de proteine in alveolele pulmonare.

Ar putea fi o imagine cu interior

 

Unicul tratament al acestei boli este lavajul pulmonar cu cantitati mari de ser fiziologic preincalzit la temperatura corpului si este si singura modalitate de a salva un om care se ineaca, la propriu, cu secretiile sale excesive din plaman.

Boala este rara, cu o prevalenta estimata de 0,37 cazuri la 100.000 de locuitori

Din echipa de endoscopie interventionala au facut parte:

  • Conf dr. Radu Crisan-Dabija,
  • Dr. Gabriel Florin Iosep – medicul sef sectie ATI,
  • Dr. Anda Tesloianu,
  • As. Agurita Alexa,
  • As. Maria Baiceanu

 

Pacientul si-a dat consimtamantul pentru publicarea cazului.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: