duminică, iunie 13, 2021

Românii din provincie nu mai trebuie să bată drumul până la Bucureşti pentru consultaţii la doctori de renume. În premieră, un reputat medic oncolog de la Spitalul AKH din Viena va oferi servicii medicale

de „second opinion” (a doua părere) şi consultaţii preventive în reţeaua de clinici Gral din Piteşti, Rm. Vâlcea, Focşani, Sibiu şi Ploieşti.

Este vorba de profesorul Thomas Brodowicz, managerul uneia dintre cele mai renumite clinici de tratament a cancerului din Europa, Clinica Oncologică şi Experimentală din cadrul Spitalului AKH – Viena. De-a lungul timpului, medicul a obţinut rezultate foarte bune în tratarea cancerului mamar, colorectal, de tract gastrointestinal, sarcom, cancer pulmonar, cancer cerebral, cancer de laringe, cancer ovarian. În urma experienţei vaste de la AKH

Viena, dar şi a cazuisticii de peste patru ani din România, renumitul oncolog a constatat că „pacienţii din România vin prea târziu la control”. Tocmai pentru a obţine rezultate pozitive, pacienţii trebuie să primească un diagnostic oncologic corect, în faze incipiente, iar tratamentul să fie unul personalizat, adică ţintit pe boala lor. „Partea cea mai grea a meseriei noastre este aceea în care trebuie să anunţăm pacientul că nu se mai poate face nimic datorită bolii avansate”, a declarat prof. dr. Thomas Brodowicz.

Renumitul oncolog austriac oferă consultaţii oncologice şi prin sistem

de telemedicină. Pentru „second opinion” (a doua părere medicală) se oferă o „nouă şansă” pacienţilor diagnosticaţi cu cancer, iar pentru consultaţii de prevenţie, se stabileşte o riscogramă pentru persoanele predispuse la boli grave (de exemplu, antecedente de cancer în familie) sau pentru cei care îşi doresc o conduită sănătoasă pe viitor. Programările pentru luna în curs se efectuează în ordinea cererilor primite de la pacienţi, iar dosarele acestora vor fi întocmite până la data consultaţiei, sub îndrumarea unui medic specialist din cadrul clinicilor Gral Medical.

Pacienţii din România

apelează adeseori la servicii de „second opinion” de teama riscului de a fi greşit diagnosticaţi, dar şi a unui plan de tratament ineficient. De multe ori, bolnavii români doresc să cunoască şi metodele de tratament existente în ţară sau străinătate. „La AKH Viena ne vin, pentru second opinion, pacienţi din întreaga lume, de aceea, este normal ca şi pacienţii din România să solicite acest serviciu”, a mai declarat profesorul austriac.

Detalii şi programări se pot obţine la : *GRAL (*4725) / 021-323.00.00 sau online pe www.gralmedical.ro.

Ultimele stiri

Parteneri