joi, martie 30, 2023

Premierul Cîțu a anunțat în cadrul conferinței de presă ce a avut loc în urmă cu câteva momente că va fi înființat un comitet comitet interministerial care să asigure ”revenire la normalitate” de la 1 iunie: Aceasta este prima bornă. Până la finalul lunii iulie vom avea dozele necesare pentru a vaccina zece milioane de români. Vaccinarea este singura soluție!

Premierul Cîțu a făcut un apel la toți oameni politici să ia parte la campania de vaccinare. ”Este nevoie de implicarea bisericii în campanie, mai ales în mediul rural. Așa cum arată lucrurile, vom avea dozele pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lui iulie”, a precizat seful executivului.

Te-ar mai interesa: Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducer...

Principalele declarații ale Premierul Cîțu:

Trebuie să înțelegem măsurile pe care le-am luat și ce urmează să facem în perioada următoare. Am structurat prezentarea astfel: despre campania de vaccinare, situația epidemiologică – cerusem o analiză despre traficul din magazine, care să analizeze și contextul perioadei sărbătorilor – vom avea și această analiză.

Azi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate – asta este prima bornă pe care o punem.

Campania de vaccinare – luna aprilie și luna mai – vom avea 8,3 milioane doze de vaccin, la finalul lunii mai vom avea 5 milioane de persoane vaccinate, cel puțin sau 6,3, în cel mai bun scenariu. Cele cinci milioane înseamnă că 35% din populație va fi vaccinată și putem vorbi de revenirea economiei.

Te-ar mai interesa: TOP 5 alimente anti-îmbătrânire. Include-le neapăr...

Fac un apel la toți oameni politici trebuie să ia parte la campania de vaccinare. Este nevoie de implicarea bisericii în campanie, mai ales în mediul rural. Așa cum arată lucrurile, vom avea dozele pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lui iulie.

Avem dozele, deja sunt programate – 70% din persoanele adulte, putem vorbi de redeschiderea totală a economiei  dar trebuie să mergem să ne vaccinăm. Lucrurile merg în direcția corectă.

Te-ar mai interesa: Dr. Radu Berceanu, medic oncolog cu performanțe în...

La finalul lui aprilie vrem să ajungem la 100 de mii de persoane vaccinate pe zi. Este nevoie să ne înregistrăm pe platformă, să revenim la normalitate – vaccinarea este singura soluție.

Lucrurile s-au stabilizat. După consultări cu oameni politici și reprezentanții cultelor, am hotărât că putem sărbători paștele și cu restricții.

Suntem pe un platou, care se menține de o săptămână. Pe București avem o stabilizare, chiar scădere, de câteva zile. La fel și la Ilfov. Timișoara scade – deci măsurile au avut efect.

Te-ar mai interesa: INSP: Creştere bruscă a numărului de viroze. Peste...

Vă cer să aveți răbdare. Măsurile dau rezultate, avem datele zilnice care demonstrează. Suntem pe un platou, dar trebuie să păstrăm ce avem acum. Doar prin vaccinare putem reveni la normal.

Situația din spitale a fost, este și va rămâne pe presiune.

Comitetul interministerial – avem nevoie să arătăm românilor că putem reveni la normalitate. la 1 iunie facem primul pas. Toată economia trebuie să fie implicată. Mâine voi avea o întâlnire cu asociația HORA.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: A crescut cu 16% incidenţa cazur...

Trebuie să vedem cum merge campania de vaccinare – dacă avem suficienți vaccinați până la 1 iunie, pentru că nicio altă soluție nu ne ajută, în afară de vaccinare.

Comitetul va include toate ministerele și asociații și patronate. Se poate. Nu mai avem aglomerări în weekend, nici pe pârtii, nici în cluburi.

Vaccinarea este singura soluție!

La ce măsuri de relaxare am putea să asistăm la 1 iunie?

Așteptăm să se întrunească Comitetul. Eu sper la cât mai multe, dar depinde de numărul de vaccinați.

Certificatul verde la se aplica și în România?

În niciun caz.

Teste de salivă care ar urma să se aplice în școli. Ministrul Sănătății a spus că nu sunt eficiente. Ce părere aveți?

Cred că INSP trebuie să le includă.

Am văzut că protestatarii cer ridicarea restricțiilor. Au avut un efect asupra deciziei aceste proteste?

Nu, în niciun caz. Măsurile sunt luate pe baza datelor.

Care este rata de imunizare la nivel național? Se ia în calcul și rata celor care au avut Covid?

Se ia în calcul.

Se analizează posibilitatea ca în mediul privat să se bage obligativitatea unor condiții pentru participarea la evenimentele private?

Acesta este rolul comitetului.

Reprezentanții magazinelor cer deschiderea până la 19. Veți modifica regula?

Nu a fost discutată ora – ora 18 a fost decizia. S-a cerut respectarea unor norme, câte persoane intră și așa mai departe.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private