miercuri, ianuarie 20, 2021
Elena Oceanu

Premierul Greciei nu a afirmat niciodată că România raportează mai mlte cazuri de COVID-19 și informațiile apărute pe această temă sunt un Facek news.

Ambasada Greciei a reacționat după ce au apărut unele informații, potrivit cărora, premierul Greciei ar fi acuzat România că umflă numărul cazurilor de COVID-19.  Ambasada Greciei vine cu o precizare extrem de importantă, după ce Teodor Meleșcanu a afirmat că există informații potrivit cărora șeful guvernului de la Atena a declarat că România umflă numărul cazurilor de coronavirus, astfel încât să obțină mai mulți bani de la Uniunea Europeană.

Ei bine, Ambasada Greciei la București a precizat, într-un răspuns acordat site-ului /CIFOR Media/ că șeful guvernului de la Atena nu a spus niciodată că România umflă numărul cazurilor de coronavirus. Mai mult, potrivit ambasadei, astfel de afirmații sunt fake news și nu au apărut niciunde, nici în Grecia, și nici în altă țară europeană.

Această precizare din partea Ambasadei Greciei vine în urma unei afirmații făcute de Teodor Meleșcanu în cadrul comisiilor de specialitate din Parlament, atunci când au fost audiați atât ministrul de interne Marcel Vela, cât și de secretarul de stat Raed Arafat. Și la momentul în care s-a purtat această discuție, și Raed Arafat a explicat că aceste informații nu se confirmă.