Sari la conținut

Preot: „Cancerul este o boală care apare pentru acei care au conflicte interioare nerezolvate”

FOTO: AVANTAJE

Părintele Hrisostom Filipescu spunea în lucrarea sa „Puține lacrimi, multă bucurie” că înfricoșătorul cancer reprezintă o boală a celor care au niște conflicte interioare nesoluționate.

Cancerul este o boală care apare pentru acei care au conflicte interioare nerezolvate. Boala este un conflict între minte și suflet. Fiecare vrea să transmită ceva, iar cealaltă parte înțelege altceva. Lovim în organe în funcție de fricile noastre. Tratăm trupul, dar să tratăm și sufletul, scrie părintele Hrisostom Filipescu în cartea sa intitulată „Puține lacrimi, multă bucurie”, citat de Kanal D.

„Cine nu poate trece peste un eveniment neplăcut din viață poate face cancer de stomac. Cineva are resentimente și îl lovește un cancer renal. Altcineva se teme ca va muri de foame și va face cancer hepatic că nu are cu ce să-și hrănească familia”, scrie parintele.

Citeste si:

„Orice i se intâmplă sufletului afecteazaă și corpul. Orice i se întâmplă minții afectează și corpul și viceversa, minte-suflet-corp. Dacă apelezi la divin, la spiritualitate, există o soluție”, mai spune preotul Hrisostom Filipescu.

FOTO: AVANTAJE

Părintele Calistrat: Cel mai mare păcat pe care nu-L suportă Dumnezeu

Într-una dintre predicile sale, părintele Calistrat Chifan a dezvăluit care este cel mai mare păcat pe care nu-L suportă Dumnezeu.

„Sunt lucruri, cum spune Apostolul Pavel, care ne sunt îngăduite, dar nu folosesc! De exemplu, faptul că un om mănâncă mai mult, nu-i nici o păcat, e mai lacom. Faptul că un om mai bea, nu e un păcat, dar aici nu mă refer la beție, ci la modul de consuma. Faptul că un om este mai distrat, mai hâtru, nu este un păcat.

Singurul păcat fundamental cu care ne greșim înaintea lui Dumnezeu este atunci când noi suntem cu mintea încremenită. Adică, ne cramponăm în câteva mici care nu ne folosesc.

Cel mai mare păcat, pe care nu-l suportă Dumnezeu, este să judecați tu problemele cuiva, din sufletul lui, cu mintea ta! Fără ca să-i cunoști sufletul! Nici duhovnicul, cât este de duhovnic, nu știe niciodată tot ce este în sufletul unui creștin! „

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.