Sari la conținut

Preotul Ioan Stancu: Rugăciunea e relația pe care o face omul cu Dumnezeu, este ieșirea din noi înșine. În zilele noastre, s-a rupt acea relație

Preotul Ioan Stancu a dezvăluit ce răspuns a avut pentru o întrebare primită din partea credincioșilor: „Părinte, ce spuneți, se va întâmpla ceva?”.

„Am fost întrebat de credincioși: Părinte, ce spuneți, se va întâmpla ceva? Oamenii sunt înspăimântați. Sigur că eu nu pot să răspund ca un politician. Am făcut Armata și sunt mândru de acele luni, chiar am cele mai frumoase amintiri. Am încercat să-i liniștesc pe oameni prin rugăciune. Rugăciunea e relația pe care o face omul cu Dumnezeu, este ieșirea din noi înșine. (…) În zilele noastre, s-a rupt acea relație”, a spus preotul Ioan Stancu în cadrul emisiunii Danei Chera de la Etno TV.

Caută fericirea în durere

„Le-am spus credincioșilor că am văzut cum oamenii îndurerați care veneau din Ucraina în România cu copiii în brațe, să se salveze, în acea suferință, își găseau bunătatea și bucuria întâmpinării. Pur și simplu, deveneau fericiți prin ei înșiși. Românii îi întâmpinau cu o pâine, cu un ceai cald, cu ceva. Românii plângeau de durerea lor, dar erau fericiți că pot ajuta. Caută fericirea în durere.

Acum câteva zile, într-un parc, erau niște copii care se jucau și niște doamne aveau grijă de ei. La un moment dat, un copilaș s-a dus în mijlocul parcului, unde începe să plângă și să țipe. Toată lumea din jur a intervenit. O doamnă de pe bancă s-a dus lângă el, după ce nimeni nu a reușit să-l potolească. A îngenunchiat lângă el. Toată lumea a întrebat ce i-a spus copilașului de s-a potolit dintr-o dată: Nu i-am spus nimic, m-am uitat în ochii lui și am început și eu să plâng. Când a văzut lacrimile mele, copilul a încetat imediat să plângă. Ce înseamnă să vadă vecinii noștri o lacrimă din partea semenului? Participăm la durerea lor și îi ajutăm cu ce putem. Ei au nevoie, în primul rând, de dragostea noastră”, a spus părintele, adăugând că „suntem un popor cu suflet”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.