Sari la conținut

Preparatul care reface ficatul, pancreasul și rinchii, ba chiar poate preveni diabetul

Meiul este una dintre cele mai vechi cereale cultivate din lume și a fost cultivată în toată Africa și Asia de Sud-Est de mii de ani. Meiul poate fi folosit pentru a face pâine, bere, cereale și alte feluri de mâncare. Chiar și astăzi, meiul este un aliment de bază în întreaga lume.

De fapt, meiul câștigă o popularitate reînnoită pentru cât de versatil și ușor de cultivat este,

Beneficii pentru sănătate

Meiul este bogat în niacină, care ajută organismul să gestioneze peste 400 de reacții enzimatice. Niacina este, de asemenea, importantă pentru sănătatea pielii și a funcției organelor. De fapt, este un compus atât de important încât este adesea adăugat la alimentele procesate pentru a le îmbogăți.

Meiul, în special soiurile mai închise, este, de asemenea, o sursă excelentă de beta-caroten. Acest pigment natural acționează atât ca antioxidant, cât și ca precursor al vitaminei A, ajutându-vă corpul să lupte împotriva radicalilor liberi și susținând sănătatea ochilor, potrivit WebMd.

Meiul oferă și alte beneficii pentru sănătate, inclusiv:

Controlul zahărul din sânge

Meiul are un conținut scăzut de carbohidrați simpli și mai mare în carbohidrați complecși, ceea ce îl face un aliment cu indice glicemic (GI) scăzut. Aceasta înseamnă că meiul durează mai mult pentru a se digera decât făina de grâu standard. Alimentele cu IG scăzut pot ajuta la prevenirea creșterii glicemiei după masă, ceea ce le permite persoanelor cu diabet să își gestioneze mai ușor nivelul de zahăr din sânge.

Îmbunătește sănătatea digestivă

Meiul este bogat în fibre alimentare, atât solubile, cât și insolubile. Fibra insolubilă din mei este cunoscută drept „prebiotic”, ceea ce înseamnă că susține bacteriile bune din sistemul digestiv. Acest tip de fibre este, de asemenea, important pentru adăugarea de volum scaunelor, ceea ce vă ajută să vă mențineți regulat și vă reduce riscul de cancer de colon.

Protejează Inima

Fibrele solubile din mei pot ajuta la reducerea cantității de colesterol „rău” din sânge – un factor de risc pentru ateroscleroză. Fibrele solubile se transformă într-un gel în stomac și absoarbe colesterolul, permițându-i să fie eliminate în siguranță din organism.

Unele studii arată că meiul poate, de asemenea, să vă ridice nivelul de colesterol „bun” și să scadă trigliceridele. Deoarece colesterolul este un factor de risc atât de mare pentru bolile de inimă, consumul regulat de mei poate ajuta la menținerea inimii mai sănătoase.

Nutriție

Meiul este bogat în potasiu – un mineral care susține funcționarea sănătoasă a rinichilor și a inimii. Potasiul joacă, de asemenea, un rol în transmiterea semnalului nervos, care este modul în care creierul și mușchii tăi comunică.

Este, de asemenea, o sursă excelentă de:

  • Vitamina A
  • Vitamina B
  • Fosfor
  • Potasiu
  • Antioxidanți
  • niacina
  • Calciu
  • Fier
Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel