miercuri, mai 27, 2020

Unii producători ”transformă” brânza de vacă în brânză de oaie, aruncând în lapte fecalele animalelor, potrivit lui Dorin Cojocaru, președintele Patronatului Laptelui din România.

Ca să nu vă lăsați păcăliți, acesta avertizează că în această perioadă, nu ar trebui să existe pe piață lapte și brânză proaspătă de oaie sau de capră, pentru că aceste animale au lactație primăvara.

Citește și:

“Atenționez consumatorii, pentru a nu fi înselați, că oile au lactație abia din primăvară și caprele la fel, astfel încât nu ar trebui să existe pe piaţă lapte şi brânză proaspătă de oaie şi capră. Am văzut telemea de oaie proaspătă de oaie în piață, în Drumul Taberei, ceea ce m-a făcut să cred că a trecut doar laptele pe lângă acea oaie și era lapte de vacă cu puțin miros de oaie. Laptele de vacă și laptele de oaie au un miros specific”, a susținut oficialul patronatului, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și:

Cu toate acestea, potrivit lui Dorin Cojocaru, unii mici producători şi unele centre de colectare pun căcăreze de oaie în laptele de vacă pentru a-i da miros și, astfel, înşela consumatorii.

“Consumatorii să aibă grijă la miros, pentru că mirosul de lapte de oaie şi capră este unul fin, aparte, nu de bălegar sau de grajd. Am văzut în practica mea de 20 de ani, că sunt unii mici producători sau centre de colectare a laptelui care aruncă căcăreze de oaie în lapte ca să-i dea miros de oaie”, a avertizat el.

Citește și:

Președintele Patronatului Laptelui din România a mai spus că, în cadrul hipermarketurilor și în comerțul civilizat, nu se practică aceste lucruri, întrucât atât producătorii, comercianții, cât și autoritățile controlează marfa.

Parteneri