miercuri, octombrie 5, 2022

Previn cancerul, au efect anti-îmbătrânire și ajută pielea să fie mai frumoasă. Sunt totodată recomandați în curele pentru slăbit.

De asemenea, morcovii ajută  în vindecarea mai multor boli la care nici nu te-ai fi gândit. Au  un număr mic de calorii (100 de grame de morcov conţin aproximativ 41 calori)  și sunt buni pentru  sănătatea ochilor. 

Cele mai importante acțiuni terapeutice se constată în tulburările de creștere la copii, rahitism, anemie, debilitate, demineralizare, surmenaj, oboseală, astenie, extenuare, convalescență, nevrism, avitaminoze, scorbut.

Te-ar mai interesa: Descoperire istorică despre cei care se abțin de l...

Specialiștii spun că morcovii previn cancerul, au efect anti-îmbătrânire și ajută pielea să fie mai frumoasă,  prin conținutul ridicat de carotenoizi (ce dau culoarea portocalie), în principal betacaroten, care este transformat de organism în vitamina A, numită vitamina frumuseții. 

Morcovii conțin vitaminele  B1, B2, B6, C, K, PP, fier, calciu, magneziu, acid folic, fosfor, potasiu și reprezintă un  aliment esențial pentru copii, bolnavi, femei gravide și bătrâni.

Este totodată  o sursă foarte bună de antioxidante naturale contra cancerelor.

Consumul de morcovi reglează tranzitul intestinal și detoxifică intestinele, având un rol protector împotriva cancerului de colon.

Te-ar mai interesa: Ce sunt zaharurile ascunse? Substanțele dulci care...

Morcovii cruzi și sucul de morcovi ajută la eliminarea paraziților intestinali.

este bun și pentru sănătatea ficatului și, de asemenea,  are acțiuni antidiareice, laxative, purgative, antiseptice, antibiotice, antiputride, antihemoragice, hemostatice, sedative, fluidizante biliar, regeneratoare hepatic, cicatrizante gastric și intestinal, vermifuge și tenifuge.

În afecțiunile dermatologice, morcovul este un real protector al pielii, cu efecte de vindecare în răni, plăgi, ulcerații, iritații, arsuri, eczeme, furuncule, ulcere varicoase, crăpături de călcâie și mâini, pecingine, acnee, bube dulci, escare, degerături, prurit, pete tegumentare, înțepături de insecte.

Te-ar mai interesa:  „Boala celor bogați”, tratată foarte simplu. Spec...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private