sâmbătă, decembrie 4, 2021

Previziuni sumbre. Expert în sănătate publică: „Secțiile de terapie intensivă se vor umple toate, sigur, asta nu e nicio îndoială”.

„Dacă lucrurile se mențin ca și acum, dacă nu se schimbă nimic, e posibil să ajungem la 10.000 cazuri pe zi. Secțiile de terapie intensivă se vor umple toate, sigur, asta nu e nicio îndoială.”

Este declarația bulversantă a lui Răzvan Cherecheș, consilier onorific al secretarului de stat din MS, Andreea Moldovan. Acesat a declarat pentru republica.ro că este îngrijorat de explozia de cazuri noi de COVID-19 din ultimele trei săptămâni.

Te-ar mai interesa: Unul dintre cele mai puternice remedii naturale pe...

Expert în sănătate publică: „E posibil să ajungem la 10.000 cazuri pe zi”

„Suntem în valul 3, care are de-a face cu tulpinile noi, semnificativ mai infecțioase. Cu faptul că deși avem măsuri de protecție care sunt bune, eficiente, ele nu sunt aplicate corespunzător. Aici e de fapt problema. Că nu se mai poartă mască cu strictețe, nu se dau amenzi, nu verifică nimeni dacă oamenii își poartă masca corespunzător sau cu nasul pe afară. Petrecerile private nu sunt limitate de către autoritățile locale, terasele deschise, de fapt închise cu ecrane transparente.

Măsura cu limitarea mișcării după ora 22 e o măsură bună. Sigur, e un compromis, contribuie un pic la modificarea ratei de transmitere, dacă era o oră și mai repede era și mai bine, dar pe de altă parte dacă ar fi fost ora 20 sau 18, cum este în Franța, ar fi impactat masiv viața socială și mediu”, a declarat Răzvan Cherecheș.

Te-ar mai interesa: Ceaiuri pentru somn liniștit. Au efect sedativ, de...

Răzvan Cherecheș: „Tulpina britanică e majoritară în România”

Expertul în sănătate publică este de părere că tulpina britanică e majoritară deja, în România.

„Eu cred că deja tulpina britanică e majoritară. Asta face practic ca noul standard în transmiterea bolii să fie cu nivel de infecțiozitate mai mare. (…) Programul de secvențiere global a început de anul trecut, din primăvară, sunt site-uri dedicate unde țările raportează toate tulpinile noi.

Te-ar mai interesa: Testare Covid ar urma să fie gratuită la medicul d...

Avem deja mii de tulpini noi. Astea care circulă acum sunt cele mai periculoase, dar sunt multe alte variante. Și multe țări contribuie cu informații. România nu a fost acolo, pentru că Ministerul Sănătății anul trecut nu a considerat că e o prioritate și nu s-a investit deloc.

La fel cum nu a considerat o prioritate creșterea capacității de testare PCR. Toată vara trecută Ministerul Sănătății era într-o dulce relaxare, în loc să ofere fonduri universităților de medicină să formeze operatori de aparate PCR și să cumpere aparate PCR, ca să ne creștem capacitatea măcar la 200.0000-300.000 pe zi”, a mai spus acesta.

Te-ar mai interesa: Fructul pe care Mihaela Bilic îl recomandă zilnic:...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri