miercuri, mai 31, 2023

O echipă de cercetători de la Universitatea Washington a conceput o nouă metodă ce este în acelaşi timp un mijloc de contracepţie şi un mecanism care previne răspândirea HIV.

Inovaţia oamenilor de ştiinţă constă în fibre de dimensiuni nanometrice ce se pot dizolva în corp, eliberând o substanţă protectoare. Metoda este ieftină, discretă şi oferă un mecanism de protecţie reversibil.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Cercetarea a fost publicată în jurnalul ştiinţific PLoS One. Oamenii de ştiinţă au obţinut o finanţare de un milion de dolari din partea Fundaţiei Bill & Melinda Gates pentru a dezvolta această tehnologie.

„Visul nostru constă în realizarea unui produs pe care femeile îl pot folosi pentru a se proteja atât de HIV, cât şi de o sarcină nedorită”, a explicat Kim Woodrow, profesor de bioinginerie la Universitatea Washington. „Deja există medicamentele necesare pentru acest lucru, singurul lucru care lipseşte este o metodă de aplicare a acestora care să fie eficientă şi pe care femeile să dorească să o folosească”, a explicat Woodrow.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Mecanismul prin care aceste sunt concepute aceste fibre la scară nanometrică le face mai eficiente în transmiterea substanţelor cheie decât tehnologiile existente, precum pilulele.

Materialul rezultat poate fi modificat în funcţie de obiectiv. Astfel, cercetătorii au conceput un material care se dizolvă în câteva minute, oferind utilizatorilor protecţie imediată şi discretă împotriva unei sarcini nedorite şi a bolilor cu transmitere sexuală. De asemenea, oamenii de ştiinţă au conceput şi un material care se dizolvă de-a lungul a câtorva zile, perioadă în care utilizatoarele sunt protejate.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Cercetătorii afirmă că materialul poate include mai multe tipuri de fibre, permiţând protejarea de mai multe tipuri de boli cu transmitere sexuală şi eliberarea medicamentelor în corp la momente diferite, pentru a le amplifica potenţa.

Materialul poate fi inserat în mod direct în corp sau poate fi folosit ca strat superior aplicat pe inele vaginale sau pe alte produse anticoncepţionale.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private