Sari la conținut

Prima amendă pentru purtarea măștii, anulată în instanță

Din cuprinsul articolului

Amendă pentru purtarea măștii, anulată. Judecătoria Sectorului 1 a anulat o amendă primită de un bucureştean pentru lipsa măştii de protecţie.

Instanţa a invocat deciza Curţii Constituţionale prin care s-a stabilit că ordonanţa de urgenţă care instituia purtarea măştii în spaţiile deschise este neconstituţională, chiar dacă motivarea CCR nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial.

Amendă anulată

Judecătoria Sectorului 1 a anulat, pentru prima oară după decizia CCR, o amendă acordată pentru nepurtarea măștii de protecție. Amenda era în valoare de 500 de lei şi a fost primită de un bărbat care ar fi stat pe o bancă în zona Gării de Nord fără să aibă mască de protecţie, scrie adevarul.ro.

„Admite plângerea contravenţională. Anulează procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria S nr. 0010096 din data de 21.04.2021. Exonerează petentul de la de la plata amenzii aplicate, în cuantum de 500 lei”, se arată în motivarea de pe portalul de judecată.

Decizia nu este definitivă. „Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Judecătoria Sectorului 1 București. Pronunțată astăzi, 18.02.2022, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în hotărârea instanței.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: