Sari la conținut

Prima de Paște: câți bani vor primi angajații români. Află care sunt salariații care se vor bucura de beneficiile generoase

prima de paste
Sursă foto: Direct MM
Prima de Paște

Prima de Paște, ca și cea de Crăciun, este un stimulent excelent de care se bucură, din păcate, doar unii angajați. Doar 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra.

Angajatorii din România își arată generozitatea față de salariați prin oferirea unor beneficii speciale de Paște. Aceste beneficii pot fi prime în bani, vouchere/tichete cadou, coşuri cu produse specifice sărbătorilor, tombole cu premii sau zile libere suplimentare.

Prima de Paște din acest an poate ajunge și la 400 de lei

71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paşte, beneficii extra angajaţilor din companie, potrivit agerpres.ro.

Din păcate, un procent de 22% nu a alocat un buget în acest scop, prin urmare angajatorii nu vor oferi nimic. Un alt procent de 6,8% încă nu a luat o decizie finală cu privire la acest subiect.

Ca în fiecare an, primele în bani rămân stimulentul pe care îl vor primi cei mai mulţi dintre angajaţi, fiind menţionate în răspunsurile a 57,1% dintre angajatorii participanţi la sondaj.

50% au inclus pe lista cu beneficii şi vouchere/tichete cadou, 40,5% vor da coşuri cu produse specifice sărbătorilor, iar 16,7% oferă zile libere suplimentare. 2,4% vor organiza tombole cu premii.

Care sunt salariații care se vor bucura de beneficiile generoase

O treime dintre respondenţi (33,3%) spun că stimulentele acordate anul acesta, de Paşte, se vor încadra într-un buget cuprins între 201 şi 400 de lei/angajat.

Astfel, 16,7% au alocat între 100 şi 200 de lei în acest scop, 14,3% între 401 şi 600 de lei, 2,4% între 601 şi 800 de lei şi tot la fel de mulţi între 801 şi 1.000 de lei.

Comparativ cu anul trecut, valoarea beneficiilor oferite angajaţilor este mai mare, după cum declară 40,5% dintre angajatori. 52,4% spun că au menţinut aceleaşi plafoane de buget, 4,8% le-au scăzut, iar 2,4% nu ştiu.

Sondajul a fost realizat în luna aprilie, pe un eşantion de 120 de companii, reprezentate de specialişti în HR, manageri de HR, manageri de departament şi antreprenori, scrie Agerpres.

Domeniile cu cea mai ridicată reprezentativitate au fost vânzări, construcţii/instalaţii, administrativ/logistică, IT/software, alimentaţie, HoReCa şi auto.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel