miercuri, ianuarie 19, 2022

Prima femeie însărcinată infectată cu virusul gripei aviare H7N9 din lume a dat naştere unei fetiţe sănătoase miercuri după-amiază într-un spital din oraşul Zhenjiang, din provincia chineză Jiangsu.

Femeia în vârstă de 25 de ani, numită Qiu, era însărcinată în cinci luni în momentul când a fost diagnosticată la 8 aprilie cu virusul H7N9. Ea a fost internată la secţia de terapie intensivă a unui spital din Zhenjiang. Femeia s-a însănătoşit în luna mai.

Te-ar mai interesa: Alimente care curăță rinichii și ceaiuri care dizo...

Qiu a adus pe lume printr-o operaţie de cezariană o fetiţă sănătoasă de 3,3 kilograme. Cu toate acestea, medicii au afirmat că funcţia cardiorespiratorie a femeii are încă nevoie de timp pentru recuperare. Spitalul va continua să monitorizeze starea de sănătate a mamei şi copilului.

În China au fost înregistrate în total 132 de cazuri de gripă aviară H7N9, dintre care 43 de persoane bolnave au decedat, după descoperirea pentru prima dată a virusului în luna martie, conform datelor oferite de autorităţile chineze.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private