miercuri, mai 12, 2021

Hong Kong a suspendat utilizarea vaccinului Pfizer miercuri după ce distribuitorul său chinez a informat orașul că un lot are capacele sticlei defecte, conform AP News.

Guvernul orașului a declarat că suspendarea

a fost imediată, în timp ce chestiunea este investigată de distribuitorul Fosun Pharma și BioNTech, compania germană care a creat vaccinul cu firma farmaceutică americană Pfizer.

Potrivit declarației, BioNTech și Fosun Pharma nu au găsit niciun motiv să creadă că produsul este nesigur. Cu toate acestea, vaccinările vor fi oprite ca măsură preventivă și de siguranță.

Capacele defecte au fost găsite pe vaccinurile din lotul 210102. De asemenea, nu va fi administrat un lot separat de vaccinuri, 210104.

Teritoriul semi-autonom Macao a mai declarat miercuri că locuitorii săi nu vor primi vaccinul

Pfizer din același lot.

Vaccinurile din lot conțin un total de 585.000 de doze, celălalt număr de lot 210104 conținând 758.000 de doze, potrivit directorului pentru sănătate din Hong Kong, Constance Chan.

Deși până acum au fost administrate aproximativ 150.000 de doze din lotul 210102 în oraș, oficialii au declarat miercuri în cadrul unui briefing de presă că vaccinurile sunt sigure de utilizat în ciuda defectelor de ambalare și că suspendarea vaccinării este o măsură de precauție. Numărul lotului 210104 rămâne în depozit și nu a fost utilizat.

Chan a spus că au existat peste 40 de

cazuri în care personalul medical a găsit ambalaje defecte, cum ar fi fisuri pe sticlele de vaccin sau scurgeri atunci când vaccinul a fost diluat cu soluție salină înainte de a fi administrat.

Niciunul dintre aceste vaccinuri nu a fost administrat rezidenților, au spus oficialii.

“Fosun a promis că va efectua o investigație imediată, așa că vor aborda producătorul din Germania pentru a analiza fabrica lor”, a spus Chan. „Când vaccinurile vor ajunge în Hong Kong, vor avea o revizuire a întregului lanț logistic pentru a vedea dacă aceasta este cauza situației actuale.”

El a

spus că oficialii îi îndeamnă pe producători să prezinte un raport cât mai curând posibil pentru a verifica dacă pot fi utilizate loturile de vaccinuri din Hong Kong, altfel producătorii vor trebui să livreze un alt lot de vaccinuri cât mai curând posibil.

Rezidenții care urmează să primească a doua doză de Pfizer începând de sâmbătă ar trebui să primească cea de-a doua doză administrată cât mai curând posibil, în cazul în care sosesc noi vaccinuri în Hong Kong după perioada recomandată de 19 până la 42 de zile după prima doză.

BioNTech nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Fosun

Pharma a declarat într-un depozit la bursa din Hong Kong că a primit o notificare de la BioNTech cu privire la defectele de ambalare marți seară și a informat miercuri autoritățile din Hong Kong și Macao să suspende temporar vaccinurile.

Suspendarea vaccinului Pfizer înseamnă că singurul vaccin oferit în prezent rezidenților este Sinovac din China. Cele două vaccinuri sunt singurele oferite rezidenților din Hong Kong.

Ultimele stiri

Parteneri