luni, mai 16, 2022

Primăria Capitalei a venit cu vești bune pentru spitalele aflate în administrarea instituției de stat. Aceasta a anunțat joi, în ședința CGM, că vor crește siguranței pacienților în structurile spitalicești publice.

Primăria Capitalei a luat o decizie importantă! Cum vrea să ajute SPITALLELE

Peste 80 de milioane de lei pentru creșterea securității la incendii în spitalele aflate în administrarea Primăriei Capitalei.

Consilierii generali au aprobat 9 proiecte propuse de Primarul General, Nicușor Dan, pentru creșterea siguranței pacienților în structurile spitalicești publice.

Te-ar mai interesa: Putin este bolnav sau trebuie să credem că este? S...

Îmbunătățirea infrastructurii existente și creșterea securității la incendii

„Proiectele de hotărâre vizează îmbunătățirea infrastructurii existente și creșterea securității la incendii în spitalele aflate în administrarea Primăriei Capitalei.

Se vor realiza lucrări de modernizare/extindere pentru instalații electrice, de ventilație, tratare a aerului și infrastructură de fluide medicale, precum și montarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii și în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen pentru unități medicale aflate în administrarea PMB: Spitalul de Pneumofiziologie Sfântul Ștefan, Spitalul Clinic Colțea, Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, Spitalul Sfânta Maria, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino, Spitalul Clinic Nicolae Malaxa și Spitalul Clinic Colentina”, conform comunictului de presă.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: cele trei etape de dezvoltare a cre...

„Proiectele se vor finanța din bugetul propriu al Municipiului București prin ASSMB și prin POIM, AXA PRIORITARĂ 9 – „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale”, se mai arată în comunicat.

Amintim că în urmă cu două săptămâni a avut loc un incendiu la Spitalul Bagdasar Arseni din București. Focul a izbucnit la acoperișul unității de urgență care a fost modernizată recent.

Te-ar mai interesa: Obiceiul nesănătos din timpul mesei care duce la c...

Șeful ISU București a transmis că sesizarea a fost primită la ora 7.12 și că echipajele au ajuns în șase minute. În UPU erau șapte persoane, a spus el.

A ars un cablu electric și a fost afectată izolația de la acoperiș, a afirmat el. Potrivit acestuia, au ars doi metri pătrați de acoperiș.

După ora 8.00 nu mai erau focare, aerul era respirabil și în zonă nu mai era niciun pericol, a comunicat pompierul.

Te-ar mai interesa: „Nu mi-am putut înghiți saliva”. Semne și simptome...

Clădirea modernizată este autorizată din septembrie 2021, a adăugat el.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private