duminică, iunie 4, 2023

În cursul zilei de astăzi, Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de Ministru al Sănătății de către Florin Cîțu.

Cum și-a justificat premierul decizia?

„De un an de zile România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Această pandemie  întins la maxim resursele statului. Ca să avem succes în această luptă cu pandemia, întotdeauna am spus că este nevoie de încredere în instituțiile statului. Instituțiile care administrează acestă perioadă dificilă. În acest context și pentru a mă asigura că încrederea rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății.

Te-ar mai interesa: Transpirații nocturne: 7 motive pentru care ați pu...

Vreau să îi asigur pe toți românii că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare, pentru că este o coaliție care s-a constituit în urma voturilor românilor, în jurul unor valori, al unor idei și nu în jurul persoane. (…) Trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. Vă îndemn să vă înregistrați pe platforma de vaccinare”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Administrația Prezidențială anunță într-un comunicat că Președintele Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Totodată, ordinul de demitere al secretarului de stat, Andreea Moldovan, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Te-ar mai interesa: Un nou studiu arată care este principala cauză a s...

Revocarea din funcție a fost cerută de premierul Florin Cîțu, după emiterea ordinului pentru schimbarea regulilor de carantinare a localităților.

Ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

Florin Cîțu a anunțat revocarea lui Vlad Voiculescu într-o postare pe pagina sa de Facebook:

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a scris Florin Cîțu.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private