joi, aprilie 9, 2020

Primele două simptome atipice de coronavirus. Pierderea gustului și a mirosului sunt două simptome care apar în cazul multor pacienți diagnosticați cu COVID-19. 

„Din aproape toate persoanele infectate care au fost intervievate (și este vorba despre o sută) cel puțin două treimi au raportat că și-au pierdut simțul mirosului și pe cel al gustului timp de câteva zile.

Primele două simptome atipice de coronavirus

Citește și: Medic american: ”Aciditatea este cauza tuturor bolilor.” Iată cum vă puteți alcaliniza organismul

Această absență este atât de puternică încât o mamă nu a putut să perceapă mirosul scutecului murdar al copilului. Alții nu mai miroseau șamponul și mâncarea începea să nu mai miroase a nimic. Încă nu putem spune exact când apar aceste simptome, dar se manifestă imediat după infectare.”, a declarat dr. Hendrik Streeck, medic infecționist din Germania, într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine.

Citește și: Ceaiul care curăță plămânii de toxine

Massimo Galli, profesor de boli infecțioase la Universitatea din Milano și șeful secției III de boli infecțioase a spitalului Sacco, adaugă: „În ultimele zile am primit diverse rapoarte și am văzut cazuri de anosmie la pacienții noștri (simțul alterat al mirosului – n.r) și disgeuzie (gust modificat – n.r.), chiar și la pacienții cu simptome modeste sau cu o severitate limitată”.

Citește și: S-a vindecat de COVID-19 la 107 ani. ”Nu ia medicamente și îi mulțumește lui Dumnezeu în fiecare zi”

„Datele colectate sistematic nu sunt încă disponibile, vorbesc doar despre comentariile personale și ale echipei mele. Pierderea gustului și a mirosului poate apărea și în alte infecții ale tractului respirator, dar în Covid-19 pare mai frecventă și marcată.”