miercuri, decembrie 7, 2022

În timp ce Pfizer/BioNTech și Moderna așteaptă aprobarea de urgență a vaccinurilor anti-COVID, oamenii sunt din ce în ce mai curioși de implicațiile procesului de imunizare. Iată ce declară primele persoane vaccinate!

Potrivit CNN, vaccinurile anti-COVID folosesc noua tehnologie mRNA, care se administrează, de obicei, în două doze. Spre deosebire de celelalte vaccinuri, prima doză „pregătește” sistemul imunitar, iar a doua doză stimulează reacția completă a organismului, producând anticorpii c ne protejează în cazul infectării reale cu SARS-CoV-2. În ultimul timp s-au publicat tot mai multe informații despre vaccin și modul în care acesta acționează. Cu toate acestea, care este experiența imunizării, așa cum a fost simțită de primele persoane vaccinate?

Te-ar mai interesa: A fost demonstrat! Cei care mănâncă des aceste ali...

„Înjecția propriu-zisă s-a simțit exact la fel ca un vaccin antigripal, o mică înțepătură în braț. După ce am părăsit spitalul, rigiditatea brațului a fost puțin mai intensă. De fapt, efectele adverse sunt locale, este doar vorba despre o amorțeală la nivelul brațului. Cam asta este tot. Nu simți nimic altceva, te vei simți chiar în regulă”, a mărturisit Yasir Batalvi, un absolvent care s-a înscris ca voluntar în cadrul studiilor despre vaccinuri.

Aceasta a fost experiența pentru prima doză administrată, care pregătește organismul. Cum s-a simțit a doua doză de vaccin?

„Ca să fiu sincer, simptomele urmate de a doua doză au fost mai pronunțate. Imediat după administrare nu am simțit absolut nimic, însă pe timpul serii am observat unele schimbări. Am făcut o formă ușoară de febră, eram obosit și aveam frisoane din când în când. Totuși, asta a durat o singură seară. A doua zi eram ca nou”, a completat Batalvi, după a doua etapă de vaccinare.

Te-ar mai interesa: Monica Pop a răbufnit după ce s-a comentat despre ...

Studentul a sunat medicii imediat ce a resimțit schimbări în starea sa. Specialiștii l-au asigurat că nu are motive de ingrijorare, iar efectele nu sunt periculoase. De fapt, aceștia au încurajat faptul că este perfect normal ca organismul să reacționeze în acest mod. Asta înseamnă ca vaccinul își va face efectul și va produce anticorpii necesari.

Moncef Slaoui, cercetător din cadrul Operation Warp Speed, a declarat că aproximativ 10-15% dintre persoanele vaccinate vor manifesta efecte adverse, precum cele menționate mai sus. Acestea nu sunt grave și nu pun sănătatea în pericol, însă medicii au datoria să informeze pacienții.

Te-ar mai interesa: Șeful Pfizer a refuzat, din nou, audierea privind ...

„Majoritatea oamenilor vor avea efecte adverse aproape insesizabile. Sincer, pentru o imunitate de aproximativ 95% împotriva virusului, virus care poate fi letal sau poate cauza leziuni semnificative, efectele adverse sunt suportabile, chiar nesemnificative, în comparație cu beneficiile oferite de vaccin”, susține Slaoui.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private