Sari la conținut

Primele restricții adoptate de autorități. Masca se va purta și în aer liber, în anumite circumstanțe

În funcție de situația epidemiologică, autoritățile pot impune anumite restricții anti-COVID pentru limitarea timpurie a răspândirii virusului. Astfel, în Capitală, Prefectul a anunțat implementarea unor restricții în cadrul desfășurării unor evenimente din viitorul apropiat.

În România, restricțiile se vor adopta în funcție de rata de infectare la mia de locuitori. Anumite valori necesită măsuri anti-COVID mai aspre, impuse cu scopul de a limita răspândirea virusului.

De asemenea, specialiștii acordă o deosebită atenție variantei Delta, care are o contagiozitate crescută și reprezintă un pericol din punct de vedere al numărului de infectări.

Primele restricții adoptate în Capitală

Restricțiile se referă la evenimentele publice care vor avea loc în Capitală în acest weekend, mai exact ”Bucharest Pride” care va avea loc sâmbătă, pe Calea Victoriei, dar şi mitingul organizat de Asociația Noua Dreaptă, scrie Antena 3. 

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat cum se vor desfășura evenimentele.

„Conform hotărârii de Guvern care prelungeşte starea de alertă pentru încă 30 de zile începând de mâine, păstrează aceste reguli care au fost şi în perioadele anterioare. Astfel de manifestaţii pot fi organizate cu maxim 500 de persoane şi manifestaţiile despre care ştim că se vor întâmpla pe 14 sunt autorizate pe baza cererilor făcute, pentru un număr de 500 de persoane. Din câte ştiu, solicitarea pe care dumnealor a făcut-o la Primăria Capitalei a fost pentru 500 de persoane. Evident, nu putem să aplicăm alte reguli, decât cele prevăzute de lege.

Toate măsurile de siguranţă pe care le aplicăm sunt cele prevăzute în hotărârea de Guvern care instituie starea de alertă sau o prelungesc. Nu vom avea alte măsuri, decât cele care sunt deja instituite prin hotărârile de Guvern şi care sunt în aplicare oricum de mai multă vreme. Şi în perioada anterioară de 30 de zile au fost în aplicare aceleaşi măsuri. Avem pragurile pe care sperăm noi, să nu le atingem prea curând, de 2 la mie, sau de 3 la mie, de la care se vor institui alte tipuri de măsuri de protecţie pentru populaţie împotriva virusului”, a precizat Alin Stoica, marţi, în exclusivitate la Antena 3.

Ce vor respecta participanții?

Astfel, pe de-o parte, aceștia trebuie să poarte masca de protecție care să acopere nasul cât și gura, pe toată durata evenimentului. Pe de altă parte, trebuie să se mențină distanța fizică de minimum 1 metru, iar cei care împart materiale sau acele flyere trebuie să se asigure că poartă mănuși de protecție.

Totodată, aici vorbim și de dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie aceste materiale, dar și de o asigurare a măsurilor de protecție pentru participanți, venite din partea organizatorilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.