luni, septembrie 26, 2022

Având în vedere criza sanitară actuală, România va primi ajutor din partea Ungariei pentru îngrijirea pacienților de COVID aflați în stare gravă. Primii 10 pacienți vor fi transportați astăzi cu o aeronavă militară de la București.

10 pacienți COVID în stare gravă din România vor fi preluaţi astăzi de două spitale din Ungaria, după ce autoritățile statului vecin s-au oferit să ajute țara noastră. Ei vor fi aduși cu o aeronavă militară de la București la Oradea și Timișoara, iar de aici vor fi transportați în Debrecen și Szeged, anunță Digi24.

Te-ar mai interesa: Durerea de dinți semnalează carii instalate și net...

Primii 10 pacienți ATI transportați în Ungaria

Cei 10 pacienți sunt din toată țara și vor fi transportaţi la Oradea și Timișoara cu o aeronavă militară, care va decola din București.

Toți sunt în stare gravă, intubaţi și ventilaţi, din zone în care paturile ATI s-au epuizat.

Astăzi nici în Oradea nu există niciun pat liber la ATI din cele 79 disponibile, însă deja spitalele de aici au acceptat nouă pacienți din alte județe ale țării.

Odată ajunși la Oradea, cei cinci pacienți vor trece printr-o facilitate medicală de tranzit, vor fi evaluați, după care vor fi transportaţi la spitalul din Debrecen.

Alți cinci vor ajunge la Timișoara, de unde vor fi transportaţi până la spitalul din Szeged.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu pentru hipertensiune arterială...

Transportul se va face cu un echipaj de terapie intensivă mobilă, o autospecială de transport victime multiple și o mașină de pacienți contaminaţi.

Ora la care este aşteptată aeronava la Oradea este 18:00, însă programul ar putea suferi modificări, au spus cei de la UPU SMURD.

Ungaria s-a angajat ieri să preia 50 de pacienți de COVID în stare gravă, din România, pe fondul cresterii alarmante a numărului de cazuri, dar și a gradului ridicat de ocupare a posturilor de la ATI din țara noastră.

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială. Numerele la care trebuie să f...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private