Sari la conținut

Primii copii cu TREI părinți vor veni pe lume peste 2 ani

Alexandra Ciliac

Guvernul britanic a aprobat și sprijină procedura numită transfer mitocondrial. Prin acest tratament copii vor putea fi feriți de moștenirea unor boli ereditare, însă vor avea material genetic de la trei părinți.

Primul copil care va avea două mame și un tată se va naște în 2015. Copilul va moșteni de la parinti ADN-ul nuclear, iar de la donator ADN-ul mitocondrial, scrie The Guardian.

Cercetarea a fost începută la Universitatea Newcastle și are în vedere reducerea cazurilor de copii care moștenesc boli mitocondriale de la părinți. Tehnica presupune înlocuirea ADN-ului cu probleme din ovulul mamei cu material genetic dintr-un ovul provenit de la un donator.

Aproximativ 6.500 de persoane se nasc cu aceste boli care afectează inima, creierul și mușchii. Numărul persoanelor care suferă de boli mitocondriale este mai mare decât numărul bolnavilor de cancer. Acest proces le va permite permite femeilor afectate de boli ereditare grave sa aibă copii sanatoși.

Citeste si:

Marea Britanie este prima țară care aprobă transferul mitocondrial, iar Guvernul urmeză să publice până la sfârșitul anului prevederile legale cu privire la această procedură.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.