miercuri, martie 29, 2023

Pentru a accelera campania de vaccinare anti-COVID, autoritățile au propus deschiderea unor centre mobile de imunizare, în câteva punct din țară. Primul centru de vaccinare mobil a fost, astăzi, pus în funcțiune la Afumați, județul Ilfov. 

Președintele Klaus Iohannis a participat la deshciderea primului centru de vaccinare mobil. Acesta a declarat că deschiderea centrelor va facilita vaccinarea și, de asemenea, vor asigura un pas important către revenirea la normalitate.

Te-ar mai interesa: Cum putem face față alergiilor sezoniere și care s...

Primul centru de vaccinare mobil, în funcțiune!

„Astăzi am văzut împreună primul centru de vaccinare mobil în funcțiune. Este o nouă etapă a campaniei de vaccinare în care am ajuns, suntem foarte aproape de capacitatea pe care ne-am dorit-o, de 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Sunt foarte mulțumit de cum a decurs campania de vaccinare până acum și pregătirile pentru această etapă s-au făcut într-un timp record.

Pe de altă parte, sunt foarte bucuros să văd că deja multă lume vine, efectiv la vaccinare, când am ajuns la intrare deja, au fost câteva zeci de persoane care abia așteaptă să intre la vaccinare. Astfel de containere vor fi folosite în toate locațiile unde este nevoie de vaccinare de acest tip, se face pur și simplu fără programare și oamenii pot veni direct în comuna lor la centrul de vaccinare.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila propune o nouă materie pentru cop...

Vom continua campania de vaccinare, se vor deschide noi centre, vom găsi noi modalități prin care să venim noi în întâmpinarea cetățeanului care dorește să se vaccineze, extrem de important. Am văzut că și în aceste zile la televizor, la radio, pe internet s-a dezbătut foarte mult cum e cu restricțiile, pro, contra restricții, pro, contra vaccinare și vreau să repet foarte pe scurt câteva date esențiale.

Te-ar mai interesa: Ai început să uiți lucruri? Ți-e greu să îți expri...

Suntem în continuare în plină pandemie, să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat pandemia.

Din păcate, nu este așa. Măsurile care au fost impuse, așa-numitele restricții, nu înlătura pandemia, aceste restricții doar diminuează impactul, încetinesc răspândirea epidemiei, în așa fel încât eroii noștri din prima linie, personalul medical să primească o șansă să îi trateze pe cei care, din păcate, fac forme grave. Există o cale de ieșire din pandemie, există o singură cale de ieșire din pandemie, și asta este vaccinarea.

Te-ar mai interesa: Până la cer și înapoi! Asociația Blondie: șansă la...

Avem tot mai multe tipuri de vaccin la dispoziție și chiar dacă există foarte multe dezbateri și discuții, se vede că Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat toate tipurile de vaccin. Ele pot fi folosite, sunt verificate, sunt sigure și previn apariția unor forme grave ale bolii.

De aceea mă voi implica și în continuare în campania de vaccinare. Repet, nu restricțiile înlătură şi termină pandemia, doar vaccinarea în masă ne permite să ieșim din pandemie, doar vaccinarea ne permite ca la vară facem concedii, să plecăm unde dorim, să mergem la concerte, să mergem la teatru și așa mai departe. Este extrem, extrem de important și contez pe voi toți să participați la această campanie de încurajare a vaccinării”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Rador.

Te-ar mai interesa: Traumatizant! O femeie a ajuns pe masa de operații...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private