miercuri, iunie 29, 2022

Primul deces cauzat de varianta Omicron în Regatul Unit a stârnit furie, deoarece un medic solicită Guvernului să publice mai multe detalii pentru a opri „panica inutilă”.

Experții cer răspunsuri cu privire la primul deces cauzat de Omicron din Marea Britanie, cum ar fi statutul de vaccinare al individului, dacă face parte din grupul vulnerabil la Covid și dacă virusul a fost principala cauză de deces.

Te-ar mai interesa: Băutura aurie care scade glicemia! Este indicată a...

Profesorul de medicină și oncologul consultant Karol Sikora a spus că guvernul nu oferă națiunii suficiente informații despre deces și că acest lucru provoacă „panică inutil”.

Primul deces din lume cauzat de varianta Omicron

Boris Johnson a dezvăluit că există un prim deces în Marea Britanie cauzat de varianta Omicron, într-o vizită la un centru de vaccinare din Paddington, vestul Londrei.

„Din păcate, Omicron produce spitalizări și, din păcate, cel puțin un pacient confirmat cu varianta Omicron amurit”, a declarat Johnson, potrivit dailymail. 

Boris Johnson nu a dezvăluit vârsta persoanei care a murit sau dacă aceasta avea afecțiuni care o făceau vulnerabilă sau dacă Omicron a fost cauza principală a morții sau un factor secundar.

Te-ar mai interesa: Medic: cum poate fi scăzut riscul de accident vasc...

Se crede că decesul din Marea Britanie este primul deces confirmat cauzat de varinata Omicron din lume.

Cu toate acestea, având în vedere că varianta reprezintă este dominantă în Africa de Sud, este probabil ca majoritatea deceselor de acolo să fie din cauza tulpinii mutante, dar din cauza lipsei de testăre, acestea nu sunt detectate.
Liderii din domeniul sănătății au mai dezvăluit astăzi că 10 britanici au fost deja internați în spital cu varianta Omicron. Dar Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA), care a confirmat că toți aveau vârste cuprinse între 18 și 85 de ani și că majoritatea au primit două doze de vaccin Covid, a refuzat să spună dacă vreunul era vaccinat cu doza booster.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 iunie: Ce zodii au un final de lună de...

Cu toate acestea, UKHSA a dezvăluit că persoana care a murit de Omicron a fost diagnosticată în spital.

Nu sunt publicate informații despre pacient

Profesorul de medicină și oncologul consultant Karol Sikora a spus că guvernul ar trebui să dezvăluie mai multe detalii despre moarte pentru a liniști  populația.

„Avea doza booster? Era bătrân?, cere detalii, medicul.

„Există tot felul de nuanțe și nu ni se oferă informații adecvate.”

Te-ar mai interesa: Medic: aceasta este cea mai întâlnită tulburare ca...

El a adăugat că, având în vedere vârsta medie a deceselor cauzate de Covid în Marea Britanie că individul ar fi putut muri infectat cu Omicron, și nu din cauza acestei variante.

„Vârsta medie de deces cauzată de Covid este de 82,5 ani, așa că mulți oameni de 82 de ani mor într-un an, la un moment dat”, a spus el.

„Nu s-au făcut publice detalii, bănuiesc că este doar un bătrân care a fost testat pozitiv, poate că a murit în somn sau din cauza unui atac de cord, cine știe?

Te-ar mai interesa: Atenție la căpușe! 14% din populația lumii s-a inf...

— Este inutil de alarmant.

Când a fost întrebat cu privire la lipsa de detalii cu privire la moartea cauzată de Omicron, purtătorul de cuvânt al primului ministru a citat drept motiv confidențialitatea pacientului, dar a adăugat că mai multe detalii ar putea apărea în raportul de la sfârșitul săptămânii UKHSA.

Primul deces cauzat de Omicron din Marea Britanie: ce se știe

Aproape că nu sunt disponibile detalii despre primul deces cauzat de Omicron, din Marea Britanie și din lume, care a fost confirmat astăzi, pe 14 decembrie de Boris Johnson.

Persoana era nevaccinata?

Neclar. Nu se știe nimic despre statutul vaccinal al persoanei, dacă avea doza booster sau dacă era complet nevaccinată. Dar UKHSA a spus că majoritatea persoanelor spitalizate cu Omicron erau vaccinate cu două doze.

Era dintr-o categorie la risc?

Nedeterminat. Persoanele în vârstă și cele cu anumite afecțiuni au un risc crescut de a muri din cauza Covid, motiv pentru care au avut prioritate la vaccinare.

Cum s-a infectat cu Omicron?

Necunoscut. E dificil de identificat de unde a luat virusul o perosană cu excepția cazului în care un număr mare de infecții poate fi urmărit la un singur eveniment. În ce parte a Regatului Unit a locuit persoana respectivă nu a fost dezvăluită.

Era interna în spital din alt motiv când au murit?

Nu se știe sigur, dar UKHSA a dezvăluit că persoana care a murit a fost diagnosticată cu Omicron în spital. Acest lucru ar putea însemna că persoana era deja spitalizată din cauza Covid și, ulterior a fost determinată varianta Omicron, sau era spitalizată dintr-un motiv diferit, cum ar fi un atac de cord și ulterior s-a descoperit că avea Omicron când a murit. Există, de asemenea, posibilitatea că a luat Omicron în timp ce era în spital pentru o altă procedură, cum ar fi o intervenție chirurgicală planificată, apoi s-a infectat cu Omicron și a murit.

De ce nu ni s-a spus?

Motivul invocat: Confidențialitatea pacientului.

Vom ști mai multe? Dacă da, când?

UKHSA pregătește un raport săptămânal privind cazurile și decesele de Covid. Mai multe informații despre acesta și  alte decese Omicron pot fi furnizate în acel raport care apare la sfârșitul săptămânii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private