marți, noiembrie 24, 2020
Elena Oceanu

Un octogenar din Hong Kong infectat cu virusul gripei aviare a murit, au anunțat joi autoritățile, devenind astfel primul deces provocat de această boală pe teritoriul din sudul Chinei după apariția unor noi cazuri la începutul lui decembrie.

Primul caz uman de gripă aviară H7N9 a fost detectat la 2 decembrie. Pacientul în vârstă de 80 de ani, al doilea caz înregistrat la Hong Kong, a mâncat carne de pui în timpul unui sejur în China continentală, la Shenzhen, de cealaltă parte a frontierei. El suferea și de alte probleme de sănătate.

Primul caz de gripă aviară este cel al unei femei de 36 de ani, o menajeră indoneziană care efectua călătorii frecvente între Hong Kong și Shenzhen.

După detectarea acestor cazuri, Hong Kong-ul și-a sporit controalele sanitare la frontiere, cu un personal sanitar suplimentar desfășurat pentru a efectua controale de temperatură asupra călătorilor la sosire. Punctele de frontieră sunt deja echipate cu sisteme de scanare termică.

Potrivit AFP, acest teritoriu este în mod special precaut în fața posibilității propagării virusului după ce epidemia de SRAS (Sindromul Respiratoriu Acut Sever) din 2003 s-a soldat cu 299 de morți și a infectat în jur de 1.800 de persoane. În total, circa 140 de cazuri umane de H7N9 au fost înregistrate în China din februarie, dintre care 45 mortale, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Parteneri