duminică, februarie 28, 2021

Un studio de design din București, a lansat de curând primul pătuț 100% din carton. Creatorul său, Nicolae Baciu crede că pătuțul va schimba felul în care ne creștem copiii astăzi.
Ideea i-a venit acum un an, când a aflat că va fi din nou tătic. Inspirat de povestea finlandezilor care își cresc copiii în cutii din carton, a creat acest pătuț pentru 0 – 6 luni. Pătuțul a fost testat de un organism european pentru siguranța  copilului și se încadrează în standardele de siguranță ale acestei categorii.

“Având greutate și dimensiuni reduse, FOLDO bebe este un pătut foarte pratic pentru mămici, aproape indispensabil. Copilul poate fi mutat dintr-o încăpere în alta fără să fie nevoie să-l mai trezești. Este un excelent pentru voiaj, se demontează foarte ușor și nu ocupă mult spațiu. Poate fi utilizat ca balansoar însa este dotat și cu un mecanism simplu dar eficient de blocare a balansului. Având o dimensiune atipica, am fost nevoiți să dezvoltăm saltele dedicate pentru dimensiunile lui” spune designerul Nicolae Baciu.

Medicii pediatri recomandă tuturor mămicilor să nu doarmă cu nou-născuții în același pat, datorită riscului mare de asfixiere. Având o înalțime relativ mică, pătuțul din carton poate fi poziționat la marginea patului matrimonial și astfel, mămica poate auzi și vedea tot timpul bebelușul.

Pătuțul rezistă foarte bine la umezeală iar lateralele imprimate sunt laminate pentru a oferi extra protecție la contactul cu lichide așa că, poate fi curățat și dezinfectat fără probleme.

Ultimele stiri

Parteneri