vineri, iunie 2, 2023

Primul RMN dedicat simulării pentru radioterapie din România și din regiune, MAGNETOM Sola RT Pro Edition din portofoliul Siemens Healthineers, lider în tehnologii medicale avansate cu peste 125 de ani experiență în domeniu, este prezent în cadrul Amethyst Cluj.

Acest sistem de imagistică prin rezonanță magnetică (IRM), de ultimă generație, este special conceput pentru a fi utilizat în tratamentul oncologic, având la bază tehnologii avansate și o capacitate mare de adaptare la nevoile fiecărui pacient.

Te-ar mai interesa: Horoscop weekend 2 – 4 iunie, un weekend pli...

Centrele Amethyst România fac parte din lanțul european Amethyst cu locații în Franța, Italia, Austria, Polonia, Anglia și au o experiență de peste 10 ani în lupta împotriva cancerului. Clinicile Amethyst din București, Timișoara, Alba Iulia și Cluj-Napoca oferă servicii medicale de cea mai înaltă calitate, utilizând cele mai noi tehnologii dezvoltate în domeniu în tratamentul pacienților care suferă de afecţiuni oncologice.

Dotarea cu echipamente medicale performante, de ultimă generație, permite echipei medicale Amethyst aplicarea de protocoale de tratament standardizate, folosite la nivel internațional.

Te-ar mai interesa: Prea mult fier în sânge. Sideremia mare, semn de a...

„Echipamentul MAGNETOM Sola RT Pro Edition disponibil de acum la clinica Amethyst din Cluj este primul RMN dedicat simulării pentru radioterapie din zona CEECA (zona central estică a Europei și centrul Asiei). În principiu, simularea pe bază de rezonanță magnetică oferă un nou nivel de precizie pentru procedura de simulare necesară pentru planificarea procedurii de radioterapie.

În mod uzual, aceste proceduri se efectuează pe un Simulator CT, dar în centrele internaționale de prestigiu de oncologie și radioterapie, simularea RM este deja la ordinea zilei și în câțiva ani o să devină „gold standard-ul”. Pe lângă nivelul superior de detalii care se obțin prin utilizarea rezonanței magnetice, un alt avantaj este faptul că pacientul nu mai este supus dozei de radiații aferentă examinării CT”, precizează Dorin Vestemean, key account manager, Siemens Healthineers.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

Sistemul MAGNETOM Sola RT care vine să completeze dotările clinicii de radioterapie Amethyst din Cluj are la bază o tehnologie de ultimă generație, inclusiv un magnet supraconductor cu câmp puternic de 1,5 Tesla și un sistem de navigare în timp real pentru a ghida radioterapia. Acesta utilizează o tehnologie unică, numită BioMatrix, care se adaptează la anatomia și fiziologia fiecărui pacient, permițând astfel obținerea de imagini
clare și precise, indiferent de condițiile anatomice sau de mișcare.

Te-ar mai interesa: Exerciții simple care cresc toleranța la durere. R...

De asemenea, este echipat cu un sistem de scanare rapidă, numit Compressed Sensing, care permite obținerea
de imagini de calitate, într-un timp mai scurt decât alte sisteme de IRM.

În plus, MAGNETOM Sola RT este echipat cu un sistem de reconstrucție a imaginilor bazat pe inteligența artificială, numit AI-Rad Companion, care poate ajuta la identificarea și cuantificarea tumorilor și a altor structuri anatomice relevante.

Te-ar mai interesa: SCANDAL ÎN SĂNĂTATE: Absolvenții cu note mici la R...

Aplicaţii standard pentru noua aparatură

„Achiziția datelor anatomice direct prin simularea RMN în poziția de tratament și cu mijloacele de imobilizare care se vor folosi pe durata tratamentului permite anularea erorilor de deformare a imaginilor folosite pentru fuziunea unui RMN de diagnostic cu CT-ul de simulare și creșterea preciziei radioterapiei externe.

Similar, pentru brahiterapie, dozimetria RMN cu aplicatoarele inserate peri/ intra-tumoral sau în patul operator, este superioară față de dozimetria bazată pe CT, fiind standardul de aur în brahiterapia cancerelor ginecologice. Suntem bucuroși să începem în Cluj acest nou proiect inovator pentru România și sperăm să îl extindem în toate centrele Amethyst”, spune Profesor Universitar Dr.Gabriel Kacso, director medical Amethyst România.

„Precizia administrării dozei de iradiere este un atribut esențial în radioterapia modernă pentru a maximiza șansele de control tumoral și pentru a minimiza riscurile complicațiilor radio-induse. Această tehnologie nouă de simulare RMN va aduce, în premieră în România, în cadrul centrelor Amethyst, o precizie suplimentară în tratarea tumorilor capului și gâtului, precum și în cele abdomino-pelvine”, declară asistent universitar dr. Renata Zahu, director medical Amethyst Cluj.

Sistemul MAGNETOM Sola RT este proiectat pentru a fi folosit în tratamentul oncologic, în special în planificarea radioterapiei, în evaluarea răspunsului la tratament și în monitorizarea evoluției bolii. Acesta poate fi utilizat în mod eficient pentru pacienții cu tumori cerebrale, cancere ale prostatei, cancere de sân sau ale plămânilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private