Sari la conținut

Primul semn al infecției cu Omicron. Mai întâi se aude, apoi se simte

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ce cauze pot avea varicele pe esofag

Din cuprinsul articolului

Simptome Omicron. Persoanele infectate cu noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2 ar putea să audă primul simptom al bolii înainte să îl simtă, scrie The Sun.

O voce mai răgușită sau mai groasă decât de obicei ar putea fi cauzată de infectarea cu Omicron. Asta pentru că unul dintre primele simptome ale noii variante este ”mâncărimea în gât”, așa cum o descriu experții.

Mâncărime în gât și nas înfundat

Directorul executiv al Discovery Health, cel mai mare asigurător privat de sănătate din Africa de Sud, Ryan Roach, a declarat săptămâna trecută că acesta este cel mai frecvent simptom cu care se confruntă pacienții infectați cu Omicron.

Mâncărimea în gât este de obicei urmată de congestie nazală, a spus el. Simptomele acestei variante includ tusea seacă și durere în partea inferioară a spatelui.

Aproximativ 89% dintre persoanele infectate cu Omicron în SUA prezintă același „semn” inițial – mâncărimea în gât, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din această țară.

Printre simptomele specifice variantei Omicron mai sunt, de asemenea, durerile musculare moderate, oboseala extremă, nasul înfundat și strănuturile.

Până în prezent, cei mai mulți pacienți infectați cu Omicron au prezentat o formă moderată a bolii, însă experții spun că noua variantă ar putea fi mult mai contagioasă, iar vaccinurile ar fi mai puțin eficiente.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel