joi, decembrie 9, 2021

Kilogramele în plus nu sunt doar o problemă estetică deoarece în majoritatea cazurilor atrag probleme grave de sănătate precum afecţiunile cardiovasculare sau diabetul.

Pentru prevenirea obezităţii şi a riscurilor asociate acesteia, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Texas au găsit o metodă mai puţin obişnuită. În meniurile resturantelor să fie adăugate în dreptul fiecărui fel de mâncare informaţii despre câte exerciţii trebuie să faci pentru a arde caloriile. Potrivit specialiştilor, această strategie i-ar putea determina pe oameni să mănânce mai puţin.  

Te-ar mai interesa: Știre de ultimă oră! OMICRON FACE RAVAGII! Țara ca...

Pentru testarea acestei metode, cercetătorii au selectat 300 de bărbaţi şi femei cu vârste între 18 şi 30 de ani. Fiecare participant a comandat mâncare dintr-un meniu la alegere: unul  nu conţinea informaţii despre conţinutul caloric al alimentelor, altul conţinea numărul de calorii, iar în ultimul scria câte minute trebuie să mergi pe jos pentru a arde caloriile din alimente.

S-a observat că participanţii care au avut ultimul meniu au comandat mai puţină mâncare decât restul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri