duminică, iunie 4, 2023

Pandemia i-a făcut pe oameni să fie mai atenți atât la sănătatea lor, cât și a celor dragi, arată rezultatele unui sondaj de opinie. De asemenea, în ultimii doi ani, au avut loc mai multe schimbări pentru români, din punct de vedere medical.

O companie medicală a realizat un sondaj pentru a analiza mai bine impactul pe care ultimii doi ani i-au avut avut asupra românilor.

Specialiștii au descoperit că românii și-au schimbat comportamentul în legătură cu sănătatea proprie și a celor dragi, fiind prima grijă pe care o au.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...

Sănătatea, principala grijă a românilor

Sănătatea este principalul motiv de grijă al românilor – arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat de o companie medicală. Pe locurile următoare se află situaţia economică şi războiul din Ucraina – mai arată cercetarea. Pandemia i-a determinat pe conaţionalii noştri să acorde mai multă atenţie sănătăţii lor şi a celor dragi – se mai arată în studiu.

Sondajul a fost realizat anul acesta în perioada 14-21 martie, pe un eşantion reprezentativ, cu vârsta cuprinsă între 22 şi 60 de ani din mediul urban, utilizatori de internet, dezvăluie RRA.

Opt din zece români declară că au devenit mai atenţi şi grijulii faţă de cei din jur, mai ales în contextul ultimilor doi ani.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

Sondajul scoate în evidenţă că pandemia i-a determinat pe români să aibă mai multă grijă de sănătatea lor şi a celor dragi. 60% dintre respondenţi au declarat că au fost la medic în ultimele şase luni, dintre care un sfert au apelat la serviciile unui spital privat din România, în această perioadă.

Motivele pentru care românii aleg spitalele private se referă la calitatea serviciilor, profesionalismul echipelor medicale, dar şi la grija şi empatia manifestate pentru pacienţi.

Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...

Problemele cardiovasculare și cancerele, primele cauze de deces

De altfel, 95% dintre participanţii la sondaj consideră importantă grija cu care sunt trataţi atunci când merg la medic, iar datele centralizate la nivel european arată că speranţa de viaţă a românilor a scăzut temporar în 2020, cu 1,4 ani, din cauza pandemiei COVID-19. În continuare, femeile trăiesc în medie cu 8-10 ani mai mult decât bărbaţii, iar cauzele de decese rămân bolile cardiovasculare şi cancerele, mai ales cel de plămâni.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private