miercuri, decembrie 1, 2021

Probioticele sunt microorganisme vii care au un rol esențial în menținerea sănătății organismului, mai exact ele mențin un nivel optim de bacterii sănătoase în sistemul digestiv. Este știut faptul că imunitatea

Te-ar mai interesa: OMS a făcut anunțul: „Omicron necesită o acţiune u...

unui om își are originea în tubul digestiv. Anumite alimente sunt o sursă importantă de probiotice de aceea este indicat să le incluzi în meniul tău zilnic.

De asemenea, probioticele contribuie la facilitarea digestiei, combat depresia și mențin sănătatea inimii. Probioticele pot fi consumate fie sub formă de supliment sau din alimente fermentate.

Iată cele mai bune alimente care conțin probiotice naturale:

 • Castraveții murați în saramură reprezintă o sursă bogată de probiotice. Consumul lor ajută la menținerea echilibrului intestinal.
 • Varza murată este și ea o sursă importantă

  Te-ar mai interesa: Super-imunitate la COVID: una dintre marile puzzle...

  de probiotice. În plus, aceasta conține vitamine esențiale pentru sănătate precum: vitaminele A, C, E și cele aferente complexului B.

 • Măslinele în saramură sunt și ele o sursă bună de probiotice. Sunt studii care arată că saramura contribuie la înmulțirea microorganismelor vii, care îndată ce ajung în stomac ajută la funcționarea optimă a tubului digestiv.
 • Iaurtul și chefirul. Acestea sunt poate cele mai cunoscute alimente care conțin probiotice naturale. În plus, chefirul este bogat în bacterii lactobacilli și bifidus fiind astfel o sursă importantă de probiotice. Atenție! Nu toate

  Te-ar mai interesa: Jurnalist ieșean, efecte secundare grave după a do...

  iaurturile au aceste rol. De exemplu, cele dulci, cu fructe, cu fructoza sau care au îndulcitori naturali sau arome sintetice nu sunt bune pentru promovarea stării de bine a tubului digestiv.

 • Ciocolata neagră. Sunt studii care arată că acest dulce este o sursă importantă de prebiotice și probiotice. Totul este să alegi ciocolată care are un conținut de cacao de peste 70%.
 • Mazărea.Cercetătorii japonezi susțin că există probiotice în mazăre. Mai exact, mazărea conține un probiotic puternic asociat adesea cu fermentația în condițiile de temperatură scăzută.
 • Tempeh. Acesta este un preparat

  Te-ar mai interesa: Un medic atenționează. Greșeala pe care o fac mulț...

  din soia originar din Indonezia, folosit ca înlocuitor al cărnii, bogat în vitamina B12 si probiotice.

 • Ceaiul Kombucha. Este un fel de ceai fermentat cu un conținut mare de probiotice. Se crede chiar că ar putea să fie un adjuvant pentru doamnelor care vor să piardă în greutate.

Te-ar mai interesa: Medic pneumolog: Cum se realizează evaluarea pacie...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri