Sari la conținut

Probleme cu constipația? Top remedii naturale pentru constipație

probleme de constipație

Constipația a devenit o problemă atât de obișnuită încât majoritatea oamenilor o consideră acum ca o  rutină. Ceea ce acești oameni nu știu este că constipația este un simptom al unei probleme de bază. Abordând cauza principală, puteți rezolva problema. În plus, puteți economisi timp și bani folosind remedii naturale pentru constipație.

În mod normal, obiceiurile intestinale variază de la persoană la persoană. În timp ce unii oameni merg la baie o dată pe zi, alții trebuie să meargă acolo de 3 ori pe zi. Dar când ți se pare dificil să ieși cu scaunul și te simți incapabil să golesti eficient intestinele, ești constipat. Remediile naturale pentru ameliorarea constipației nu sunt doar ușor accesibile, majoritatea fiind susținute și de știință.

Apă

Apa poate părea un remediu puțin probabil și simplu pentru constipație, dar este extrem de eficientă. Practic, apa facilitează digestia și susține funcția musculară. Când corpul este hidratat, sistemul digestiv este capabil să proceseze substanțele nutritive și să elimine eficient deșeurile.

Deci, de câtă apă aveți nevoie pentru a vă menține corpul în funcțiune optimă? Aici, nu există un răspuns simplu la această întrebare. O parte a motivului este că nivelul activității dvs. determină adesea cantitatea de apă de care aveți nevoie.

Pe de altă parte, dacă vă simțiți puțin rezervați, luați în considerare consumul de 230-250 ml la fiecare două ore. În general, pentru a afla câtă apă aveți nevoie, împărțiți greutatea corpului în jumătate. Dacă cântăriți 70 kg, înseamnă că ar trebui să beți 2-3 litri pe zi. Pentru efecte maxime, beți apă primul lucru dimineața pe stomacul gol.

Ulei de ricin

Uleiul de ricin, un extract din fasolea de ricin este un remediu natural și eficient pentru constipație datorită proprietăților sale laxative. Se știe că uleiul stimulează mișcarea intestinului și lubrifiază procesul fără a absorbi umezeala din pereții intestinelor. Un studiu realizat în Nigeria a constatat că uleiul de ricin administrat oral copiilor ajută cu problemele digestive și facilitează mișcările intestinului.

În mod normal, uleiul de ricin are un gust neplăcut. Pentru a-l face plăcut, ar trebui să puneți uleiul la frigider cel puțin 1 oră pentru a-l răci. Apoi amestecați 15 mililitri într-un pahar plin cu suc de fructe.

Miere

Mierea este extrem de eficientă în combaterea constipației, deoarece conține proprietăți laxative. Pentru ameliorarea afecțiunii, ar trebui:

Consumați 2 lingurițe de miere de 3 ori pe zi.

Alternativ, puneți o lingură de miere într-un pahar cu apă caldă. Adăugați 1 lingură de suc de lămâie. Bea primul cocktail dimineața pe stomacul gol.

Semințe de fenicul

Semințele de fenicul sunt remedii eficiente naturale pentru constipație. De asemenea, tratează indigestia, sindromul intestinului iritabil și balonarea. Pentru a face acest remediu:

Luați o cană de semințe de fenicul și prăjiți-le. Măcinați semințele și treceți printr-o sită amestecul. Păstrați pulberea într-un borcan. Luați zilnic o jumătate de linguriță de pulbere cu un pahar cu apă caldă.

Cafea

Cafeaua nu numai că te trezește, dar este și bună pentru stimularea digestiei, deoarece conține ulei, fibre și apă. În mod normal, o ceașcă sau două vor face minuni. Deoarece este un diuretic, crește nevoia de a vizita baia și stimulează mușchii din sistemul digestiv în acest proces.

Într-un studiu, s-a constatat că cafeaua cu cofeină stimulează intestinul într-un mod similar cu o masă. Acest efect este cu 60% mai puternic în comparație cu apa potabilă și cu 23% mai puternic în comparație cu consumul de cafea decofeinizată. Rețineți că un consum excesiv de cafea poate provoca probleme ale sistemului nervos.

Spanac

Spanacul, mai ales când este crud, este excelent pentru sistemul digestiv și este unul dintre remediile eficiente  pentru constipație. Conține proprietăți care curăță, regenerează și reconstituie intestinul.

Pentru a ameliora constipația, trebuie să includeți spanacul în dieta dumneavoastră. Puteți opta să îl consumați gătit sau crud, în funcție de gustul dvs.

Dacă aveți constipație severă, beți în fiecare zi câte o jumătate de pahar de suc de spanac amestecat cu un jumătate de pahar de apă.

Probiotice

Se știe că persoanele care au constipație cronică au un dezechilibru al bacteriilor în sistemul lor digestiv. Se crede că probioticele pot ajuta la îmbunătățirea echilibrului și la prevenirea constipației.

Probioticele sunt bacterii prietenoase care prosperă în mod natural în sistemul digestiv și au beneficii dovedite pentru cei care suferă de afecțiuni digestive, inclusiv balonare și constipație. Luarea zilnică a unui probiotic crește nivelul bacteriilor prietenoase existente și ajută la menținerea echilibrului bacteriilor bune și rele din intestin.

Tulpinile probiotice precum Bifidobacterium și Lactobacillus încurajează intestinele sănătoase. Acestea se traduc prin eliminare mai ușoară, consistență mai bună a scaunului și un timp de tranzit digestiv redus.

La fel ca alimentele care conțin fibre, probioticele naturale, cum ar fi iaurtul, sunt ușor disponibile, spre deosebire de probioticele suplimentare.

Dozele de probiotice sunt de obicei măsurate în funcție de câte miliarde de bacterii conține o capsulă sau o linguriță. Potrivit Centrului Medical al Universității din Maryland, 5-10 milioane de bacterii – formate din Lactobacillus acidophilus și Bifidobacterium – sunt recomandate zilnic pentru ameliorarea constipației.

Ulei de masline

Uleiul de măsline este plin de substanțe nutritive care stimulează sistemul digestiv și ajută la lubrifierea intestinelor. De asemenea, este excelent pentru calmarea și vindecarea tractului digestiv datorită proprietăților sale antioxidante.

Pentru efecte maxime, luați o lingură de ulei de măsline pe stomacul gol, la prima oră dimineața. A consuma mai mult decât este recomandat poate duce la crampe și diaree.

 

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel