Sari la conținut

Probleme cu Facebook și Instagram. Utilizatorii au fost dați afară și nu s-au mai putut conecta

Telefonul mobil
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Platforme digitale

În cursul zilei de marți, 5 martie, platforma Facebook a devenit indisponibilă, utilizatorii raportând probleme atât cu contul de Facebook, cât și cu accesul la Facebook Messenger. Probleme sunt, de asemenea, și cu Instagram, WhatsApp și Threads.

Facebook și Instagram au picat în jurul orei 17:00. Nici un utilizator din țara noastră nu își mai poate accesa conturile. Deocamdată nu se cunosc mai multe informații, potrivit downdetector.com.

Probleme cu Facebook și Instagram. Utilizatorii au fost dați afară și nu s-au mai putut conecta

Totul a început în urmă cu câteva momente când utilizatorii celor două rețele de socializare au fost scoși de pe conturile lor. Unii dintre ei au intrat în panică, crezând că li s-au spart conturile, însă, de fapt, platformele sunt cele care nu funcționează.

Peste 500.000 de raportări au fost realizate pe platforma downdetector.com de la ora României 17.20.

75% dintre raportări sunt legate de imposibilitatea de a se mai loga, fiind anunţaţi că parola nu este cea corectă.

17% nu pot accesa deloc aplicaţia, iar 8% nu pot intra pe site-ul Facebook.

Problemele sunt atât în Europa, cât şi peste Ocean, în SUA şi Canada.

Ultima defecțiune majoră a serviciilor asociate cu Facebook datează din mai 2023 și a vizat Messenger, care a fost indisponibil mai mult de o oră.

Prima reacție oficială

În jurul orei 17: 20, Meta a transmis un mesaj pe pagina sa, în care a recunoscut problema: „Suntem la curent cu existența unei probleme care afectează logarea la aplicația Facebook. Echipele noastre de ingineri caută să rezolve problema cât mai repede posibil”, se spune în mesaj.

La rândul său, Andy Stone, șeful Departamentului de comunicare al Meta, a confirmat existența problemei într-o postare pe rețeaua X a lui Elon Musk.

„Meta este conștientă că oamenii au probleme cu accesarea serviciilor noastre. Lucrăm pentru a remedia situația”, a scris Stone.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel