Sari la conținut

Probleme cu hemoglobina? Consumă aceste alimente și vei avea valorile la normal

nuci si fructe uscate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Top 5 fructe uscate și nuci pentru acest sezon de iarnă

Probleme cu hemoglobina? Anemia este o afectiune prin care numarul de celule rosii din sange este insuficient satisfacerii nevoilor  fiziologice ale organismului. Rolul hemoglobinei pentru corp este foarte important, ea este direct implicata in procesul de furnizare de oxigen organelor si tesuturilor din organism.

Daca hemoglobina este redusa apar anomalii la nivelul unor organe, metabolismul este  perturbat, nivelul de oxigen este scazut si apare anemia.

Hemoglobina contine  fier, de aceea atunci cand, nivelul ei scade se considera ca apare o carenta de fier. Ea este o componenta a eritrocitelor si hematiilor, deci a globulelor rosii. Cu ajutorul hemoglobinei se transporta oxigenul de la plamani la tesuturi si astfel toate celulele corpului functioneaza normal.

Pentru a preveni astfel de neplăceri, este foarte important  să consumați alimente bogate în fier.

Alimente ideale pentru a-ți crește în mod natural hemoglobina

– Alimente bogate în fier: carne de vită, ficat, creveți, banane, morcovi, iaurt, pere, spanac, tofu, sparanghel, ananas, fructe uscate, pâine cu cereale, migdale, fructe cu coajă lemnoasă.

– Alimente bogate în Vitamina C: ardei, varză, broccoli, roșii, spanac, portocale, mandarine, grepfruit, mango, căpșuni.

– Alimente bogate în acid folic: varză, germeni de grâu, broccoli, fructe cu coajă lemnoasă. – Cereale integrale: orez brun, făină de ovăz

– Suc de sfeclă, suc de urzică, suc de orz verde, apă de tărâțe, drojdie de bere – Fructe de mare: ton, scoici, somn, somon, stridii, sardine

– Gălbenuș de ou

– Produse lactate: lapte bătut, caș li brânză sunt surse bune de hemoglobina

– Legume: sfeclă, spanac, năut, fasole uscată, fasole albă, dovleac și semințe de dovleac

– Fructe: cătina, struguri roșii și negri (sau vin), pepene verde, stafide, grapefruit, mere, banane, portocale, căpșuni, avocado, caise uscate, prune uscate

– Condimente: cimbru, chimen, oregano, busuioc, scorțișoară

– Ciocolată

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel