Sari la conținut

Probleme de sănătate cu care se confruntă femeile, indiferent de vârstă

probleme

Probleme de sănătate ale femeilor: de la accesul la contracepție până la durerea severă a menstruației, discutarea problemelor reproductive relevante este esențială pentru sănătatea și bunăstarea noastră intimă. Pe măsură ce educația, conștientizarea, cercetarea progresează, este de asemenea important să fim la curent cu cele mai recente noutăți.

Probleme de sănătate despre care orice femeie ar trebui să fie informată

Vă întrebați ce este nou în lumea subiectelor privind sănătatea reproducerii în 2020? Iată cinci lucruri pe care trebuie să le știți:

  1. Probleme privind controlul nașterii

De ani de zile, medicii și parlamentarii au promovat politici care ajută la prevenirea sarcinilor neintenționate. Una dintre cele mai bune metode de prevenire a sarcinii – contracepția – a devenit și mai disponibilă atât la nivel național, cât și internațional. Prin activitatea organizațiilor precum Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), oamenii din întreaga lume au acces la asistență pentru planificarea familială.

Dincolo de accesul la contracepție, femeile trebuie, de asemenea, să fie educate despre controlul nașterilor și despre opțiunile lor de utilizare. Ginecologii obstetricieni și alți experți în sănătate reproductivă doresc să se asigure că și femeile sunt supuse unor screening-uri adecvate, deoarece „pilula de contracepție” sau prezervativul, nu previn bolile cu transmitere sexuală (BTS) și alte afecțiuni legate de sănătatea reproducerii.

  1. Ratele infecțiilor cu HPV au crescut

Virusul papiloma uman (HPV) este atât de obișnuit încât „aproape toți bărbații și femeile cu activitate intimă au virusul la un moment dat în viața lor”, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Deși nu există nici un remediu pentru acest virus, doar câteva tulpini ale acestuia sunt dăunătoare din cele peste 40 de tipuri de HPV. Pentru cei infectați cu HPV, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre tipul pe care îl aveți și dacă acest lucru vă prezintă un risc crescut de cancer de col uterin sau de veruci genitale.

Desigur, având în vedere prevalența crescută a acestui virus, este și mai vital să folosești o protecție adecvată. Din nou, oricine este activ intim trebuie, de asemenea, să fie examinat în mod regulat pentru boli cu transmitere intimă.

  1. Educația și screeningul pentru endometrioză se îmbunătățesc

În 2020, există o presiune și mai mare pentru a ne asigura că problemele de diagnostic din jurul endometriozei sunt abordate. Din păcate, cercetările au arătat că endometrioza este adesea nedetectată, deoarece rapoartele femeilor despre durere și alte simptome nu sunt luate în serios. În unele cazuri, femeile își diminuează, de asemenea, propria durere și cred în mod fals că toată lumea trebuie să treacă prin asta.

Endometrioza apare atunci când țesutul începe să crească în afara uterului pe ovare, trompele uterine sau alte zone din apropierea uterului, cum ar fi vezica urinară. Aceste creșteri duc la perioade dureroase, dureri pelvine între perioada menstruației și / sau durere în timpul actului intim. În trecut, femeile aveau nevoie de 10 ani în medie pentru a primi un diagnostic de endometrioză. Acum, grupuri precum Organizația Mondială a Endometriozei lucrează cu comunitatea medicală și factorii de decizie politică pentru a se asigura că medicii au o mai bună înțelegere a modului de depistare a acestei afecțiuni.

  1. Durerile cu care se confruntă femeile nu sunt luate încă în considerare

Endometrioza nu este singura afecțiune ginecologică care poate provoca dureri severe. Anumite tulburări menstruale, cum ar fi tulburarea disforică premenstruală (PMDD) sau fibroamele, pot afecta, de asemenea, calitatea vieții unei femei. Uneori, aceste condiții pot trece neobservate din cauza naturii subiective a durerii, da, dar cercetările arată că durerea femeilor este luată mai puțin în serios. Simptomele fizice ale femeilor pot fi, de asemenea, respinse ca fiind rezultatul emoțiilor, ducând la un tratament mai puțin eficient.

În timp ce comunitatea medicală încearcă în mod sistematic să abordeze această problemă, există câteva lucruri de care femeile trebuie să țină cont. De exemplu, nu este normal să consumi o sticlă de ibuprofen într-o săptămână și să îți pierzi locul de muncă din cauza durerilor cu care te confrunți. Dacă trebuie să reprogramați în mod regulat activitățile sociale din cauza durerii, este posibil să suferiți de o problemă de sănătate a reproducerii. Deci, este important să ne întâlnim cu un ginecolog și să punem întrebări specifice. Prin controlul asupra propriei sănătăți, este mai probabil să primiți tratamentul de care aveți nevoie.

  1. Produsele care vizează „sănătatea vaginală” a femeilor sunt deseori inutile

În ultimii ani, a existat o proliferare a produselor pentru sănătate vaginală. De la sprayiuri la dușuri speciale și șervețele, companiile încearcă să convingă femeile că vaginul trebuie curățat tot timpul. Cu toate acestea, nu există dovezi că femeile au nevoie de aceste produse.

Tu te confrunți cu astfel de probleme de sănătate? Dacă da, consultă medicul specialist.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel