Sari la conținut

Probleme grave de sănătate pentru Andreea Marin! Ce au putut să îi descopere medicii după 7 zile de analize

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Andreea Marin

Andreea Marin a fost internată timp de o săptămână din cauza epuizării și a fost diagnosticată cu burnout. Vedeta a ajuns în această situație după ce a organizat și prezentat o gală, perioadă în care nu a dormit timp de 48 de ore. Oboseala acumulată și stresul au forțat-o să solicite ajutor medical, necesitând o săptămână de recuperare în spital.

„A fost nevoie de o săptămână de analize pentru a ne da seama că am burnout, pentru a ne da seama ce este cu mine. Nu am dormit 48 de ore, deloc.

Dacă îți propui să stai într-un fotoliu, comod, 48 de ore, nu vei reuși. Dacă te agiți, dacă muncești, dacă ești într-o viteză 48 de ore, și apoi ești în fața a 1000 de oameni în sală, în fața tuturor echipelor de televiziune prezente acolo, dai interviuri, faci gala, esti și producător și prezentator, intri într-o temere, e copleșitor din punct de vedere al emoțiilor. Nesomnul nu este deloc o idee bună, nu am să mai fac asta, m-am învățat minte și rezultatele…

Andreea Marin diagnosticată cu burnout

Andreea Marin
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Nu am dormit pentru că nu apucam să termin tot ce aveam de făcut, oricum nu am reușit, am reușit să termin în proporție de 80% din tot ce mi-am propus. Dar era acea teamă că nu voi reușii să duc la bun sfârșit tot ceea ce mi-am propus. Eram o echipă frumoasă, dar puțini ca număr și în sală erau peste 1000 de oameni, sute de oameni de coordonat, nu a fost deloc ușor”, a declarat vedeta, potrivit Spynews. ro.

Despre burnout

Sindromul de burnout reprezintă totalitatea modificărilor cognitive și afective care determină apariția unei stări de epuizare exacerbate în contextul unei suprasolicitări profesionale cronice.

Sindromul de burnout favorizează apariția unor afecțiuni specifice ale aparatului cardiovascular (hipertensiune arterială, tulburări de ritm cardiac), ale sistemului endocrin și ale sistemului nervos, crescând riscul de apariție al depresiei.

Sindromul de burnout este o stare de epuizare emoțională, fizică și mentală, care de cele mai multe ori apare pe fondul unor probleme la muncă, dar poate fi provocat și de perioade lungi de stres general.

Atunci când apare, persoana se simte copleșită, epuizată din punct de vedere emoțional și incapabilă să facă față cerințelor constante. Pe măsură ce stresul continuă, începe să-și piardă interesul și motivația care au determinat-o să preia un anumit rol.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel