joi, februarie 2, 2023

Probleme tehnice la spitale unde sunt internați pacienții de covid. Probleme grave la Spitalul mobil de la Leţcani și la cel de Pneumoftiziologie din Iaşi unde se fac verificări, după apariţia unor probleme tehnice la aparatura medicală.

Reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, care a achiziţionat spitalul de la Leţcani, cu fonduri alocate de consiliile judeţene din Iaşi şi Neamţ, spun că acolo s-a decis instalarea unor stabilizatoare de tensiune, astfel încât să nu mai existe întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă: Leșin, amețeală, confuzie, sau ve...

Problemele tehnice din spitale pun viața pacienților în pericol

Directorul Asociaţiei, Alina Popa: „Sunt, de ceva vreme, constatate niște fluctuații la alimentarea cu energie electrică, variază foarte mult tensiunea. Am avut o întâlnire inclusiv cu cei de la E.ON să vedem ce se poate face, din punctul nostru de vedere o să încercăm să instalăm niște surse non-interuptibile pentru a asigura tensiunea normală pentru funcționarea echipamentelor, pentru că există riscul inclusiv de a se defecta. Situația e delicată pentru că întreruperile acestea, variațiile de tensiune durează două secunde și atunci generatoarele nu pot intra în funcțiune în condițiile acestea, ele au nevoie de cinci secunde.”

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: NU fugiți de slănina de porc. Este ...

 Nereguli tehnice au fost identificate şi la staţia de oxigen a Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, care asigură volumul de oxigen şi pentru Spitalul de Boli Infecţioase.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marius Danga, a declarat că a fost înlocuit, în regim de urgenţă, un compresor de ridicare a presiunii care s-a defectat, iar o reparaţie de anvergură va fi efectuată în perioada următoare – transmit colegii de la Radio România Iaşi.

„Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marius Dangă, prefectul Marian Grigoraş, alături de noul manager al spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roşu, directorul Euronest, Alina Popa, şi reprezentanţi ai Delgaz Grid au identificat la faţa locului soluţii pentru rezolvarea deselor disfuncţionalităţi de natură electrică care afectează funcţionarea aparaturii medicale, a staţiei de oxigen şi a sistemului de încălzire de la spitalul mobil. Astfel, s-a decis instalarea unui analizor care să monitorizeze fluctuaţiile de curent electric, iar Asociaţia Euronest s-a angajat să instaleze dispozitive stabilizatoare de tensiune care să gestioneze eficient perioadele dintre momentul întreruperii curentului electric până la pornirea generatoarelor”, se precizează într-un comunicat de presă.

Te-ar mai interesa: Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indi...

„Am verificat la Consiliul Judeţean şi există încă din luna mai a.c. solicitări ale conducerii Spitalului de Pneumoftiziologie de a aloca resurse financiare pentru efectuarea de, şi citez, „reparaţii urgente” a staţiei de oxigen. Din păcate, vechea conducere a rămas impasibilă la aceste solicitări, iar astăzi ne aflăm într-o situaţie delicată. Începând cu luna martie, staţia de oxigen funcţionează la capacitate maximă, cele două linii de producţie fiind active permanent, asigurând un volum de oxigen, pentru cele două spitale conectate, cu 80% mai mare decât cel normat. Acordăm tot suportul nostru celor două spitale pentru a asigura pacienţilor tot ceea ce aceştia au nevoie”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Marius Dangă.

Te-ar mai interesa: Octavia Geamănu, după 8 de căsnicie: Marian nu m-a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private