Sari la conținut

Problemele de comportament ale copiilor pot fi cauzate de posibile boli mintale ale tatălui

Problemele comportamentale ale copiilor de 3 ani pot avea de-a face cu o boală mintală pe care a avut-o unul dintre părinţi, pe durata sarcinii.

Numeroase studii au demonstrat că există o legătură între starea mintală de sănătate a mamei în timpul sarcinii şi starea de sănătate a copilului după naştere. Acum, noi cercetări făcute în Norway au demonstrat că şi starea psihologică a tatălui, poate avea un impact major asupra copilului, de asemenea.

Studiul a analizat date de la mai mult de 31 000 de copii, împreună cu informaţiile despre starea de sănătate mintală a taţilor. În săptămânile 17 şi 18 de sarcină, 3% dintre taţii copiilor au declarat probleme psihologice. Copiii ai căror taţi au avut aceste probleme au fost mai predispuşi la probleme de comportament şi emoţionale.

 

,,Mesajul către părinţi este unul clar: trebuie să fim atenţi la apariţia depresiei pe perioada sarcinii, la ambii părinţi pentru a trata problema  cât de curând posibil”, a declarat un profesor de la Old Dominion University din  Norfolk

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel