Sari la conținut

Doctorul zilei vă recomandă un produs natural care are 5 beneficii ascunse pentru sănătate

uleio de mustar
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
beneficii ulei de mustar

Doctorul zilei vă recomandă un produs natural care are 5 beneficii ascunse pentru sănătate!

Este vorba despre unul dintre ingredientele cele mai des întâlnite în bucătăriile indiene. Dar câți dintre voi știți că poate înlocui unele medicamente?

Uleiul de muștar, căci despre vorbim astăzi, este extras din semințele plantei de muștar. În timp ce uleiul de muștar este un ingredient versatil în bucătăria indiană, beneficiile sale se extind dincolo de domeniul culinar.

ulei de mustar
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de muștar

Vânturile răcoroase și uscate din timpul lunilor de iarnă provoacă complicații comune ale sănătății respiratorii, cum ar fi răceala, gripa, febra virală, erupțiile cutanate etc. Deși există multe medicamente disponibile de la farmaciști, vă vom spune un remediu simplu care nu este doar natural și organic, ci are și beneficii uimitoare ascunse pentru sănătate.

Ajută la învingerea simptomelor răcelii și gripei

Problema răcelii și a tusei este extrem de normală iarna. Dacă sunteți victima acestor probleme de sănătate, încercați să utilizați uleiul de muștar în forma naturală și comprimat. Adăugați câteva picături de ulei de muștar pe piept și pe nas și vei simțiți acea ușurare instantanee. Acest ulei ajută, de asemenea, la eliminarea mucusului adunat în piept și, în plus, elimină transpirația.

Ameliorarea instantanee a congestiei nazale
În cazul unui nas înfundat , tot ce trebuie să faceți este să adăugați câteva picături de ulei de muștar în apă fierbinte și să inhalați aburul. Puteți pune, de asemenea, câțiva căței de usturoi în ulei de muștar, să-l gătiți o vreme la foc mic și să puneți câteva picături din el în nas în fiecare seară înainte de culcare.

Păstrează inima sănătoasă
Grăsimile nesaturate Omega 3, grăsimile nesaturate omega 6, grăsimile mononesaturate și nesaturate polinesaturate prezente în uleiul de muștar diminuează boala coronariană ischemică la jumătate. În acest fel, configurați-vă în mod constant alimentele tratându-le cu ulei de muștar. Pe lângă aceasta, a adăuga puțin ulei de muștar în salată este utilă pentru inimă, potrivit thehealthsite.com.

Ameliorarea instantanee a durerilor articulare
Dacă durerile articulare de iarnă te deranjează, încearcă să adaugi acest ulei în rutina ta zilnică. Tot ce trebuie să faci este să încălzești câteva picături de ulei de muștar crud și comprimat împreună cu câțiva căței de usturoi. Acum masați încet acest ulei pe părțile afectate ale corpului.

Ameliorarea durerii artritei
Aplicarea unui masaj cu ulei de muștar călduț ajută la ameliorarea artritei și la îmbunătățirea circulației sângelui. Mineralele incluse în el ajută la scăderea durerilor mâinilor și picioarelor.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: