Sari la conținut

Produse sănătoase de post recomandate de un medic cunoscut

Ciupercile, beneficii pentru sănătate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
De ce sa mancam ciuperci zilnic

Produse sănătoase de post. Pe lângă însemnătatea credincioasă, postul poate fi și o perioadă în care îi dăm organismului o pauză de la toxine, iar produsele bio de post pot înlocui foarte ușor carnea.

Nu de puține ori, celebrul doctorul Stroescu Virgiliu, medic primar endocrinolog, a declarat că cele mai bune alimente pentru organism, care conțin proteine de cea mai bună calitate.

Virgiliu Stroescu
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Leguminoasele, precum: fasole, mazăre, năut, linte. Aceste alimente sunt bogate în proteine vegetale, dar și fibre esențiale pentru organism, foarte sănătoase.
Soia, ciupercile sau tofu sunt alimente bogate în proteine vegetale și fibre. Ele pot fi adăugate în dieta zilnică pentru că sunt foarte sănătoase”, spune medicul  Virgiliu Stroescu.

Medicii nutriționiști recomandă și aceste semințe, bogate în uleiuri de calitate:
semințe de chia, susan, in, semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui, nuci, alune de padure, migdale, caju, fistic.

Dr. Virgil Stroescu: Postul ne prelungește viața!

„Am multă încredere în tineretul actual. Au început să înțeleagă superioritatea dietei vegetariene. Dacă ați ști câți zeci vin că vor să devină vegani. Și inteligent, „domne, vreau să învăț să fiu vegan”, nu așa „de mâine sunt vagan”. Trebuie să înveți, ei doresc acel lucru și fac niște reforme excepționale. Cei mai în vârstă merg mai greu. Dar tinerețea are în ea o putere, o forță. E mobilitate și inteligență, își dau seama că asta e adevărul.”, a spus specialistul.

Există oare un secret pentru un corp de invidiat? Sigur că da! Iar medicul endocrinolog l-a descoperit deja. Este vorba despre îmbinarea unor elemente esențiale în buna funcționare a organismului uman: hrana și mișcarea.

 „Am fost invitat într-un parc să spun cum pot slăbi oamenii și am zis: simplu, mâncărică și mișcărică. Ca o barcă, dacă mergi cu o singură vâslă, te învârți pe loc. În momentul în care îmbini mișcarea cu mâncarea, împreună cu inteligența, merge extraordinar”, mai spune medicul.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: