luni, septembrie 26, 2022

Prof. dr. Constantin Dulcan susține că stresul este principalul vinovat de creştere alarmantă a numărului de îmbolnăviri al întregului organism.

Tot mai mulți oameni se confruntă cu stresul la serviciu sau chiar acasă. Cum să scapi de stres? „Trebuie să te aperi încercând să te detaşezi, asta înseamnă auto-educaţie, să cunoşti ceva despre tehnici de apărare de stres şi, sigur, să-l eviţi”, ne sfătuiește renumitul medic Constantin Dulcan.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu pentru hipertensiune arterială...

Prof. dr. Constantin Dulcan: Trebuie să te aperi încercând să te detaşezi

„Trebuie să te aperi încercând să te detaşezi, asta înseamnă auto-educaţie, să cunoşti ceva despre tehnici de apărare de stres şi, sigur, să-l eviţi. În secolul nostru vorbim de o frecvenţă din ce în ce mai mare, de o morbiditate crescândă a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacităţii intelectuale. De exemplu: te duci la şeful tău şi, dacă ştii că o să-ţi facă scandal, deja să anticipezi, să încerci să fii cât se poate de indiferent, să-ţi pui un baraj.

E una dintre tehnicile de apărare. Sigur că nu poţi să eviţi complet stresul, fiindcă trăim într-o lume în care vrem-nu vrem, avem şi stres. Fiecăruia dintre noi i se îmbolnăveşte cineva, îi moare cineva, ne mor prieteni, ne mor din familie, acestea sunt stresuri care sunt inevitabile, fac parte din biologia noastră”, a explicat profesorul dr. Constnatin Dulcan într-un interviu.

Te-ar mai interesa: Bolile de inimă: Factorul de risc „mai puter...

Sarea multă, zahărul alb şi făina albă

Acesta a vorbit și despre cele trei alimente otrăvitoare de care românii sunt dependenți și pe care le consumă zilnic.

„Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranţii, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate”, a explicat medicul.

Te-ar mai interesa: Vrei să te asculte Dumnezeu? Pr. Sofian Boghiu: Ți...

Profesorul universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan este medic neurolog şi psihiatru, autorul unui număr mare de monografii, tratate, lucrări şi cărţi de o mare valoare ştiinţifică, dar şi de eseistică. Volumul său „Inteligenţa materiei“, un best-seller căutat şi astăzi, a fost distins cu premiul pentru filosofie „Vasile Conta“ al Academiei Române în 1992.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private