marți, martie 21, 2023

Invitat în cadrul podcastului lui Cătălin Măruță, renumitul prof. dr. Irinel Popescu, a dezvăluit alimentul care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră, datorită beneficiilor uimitoare asupra sănătății.

”Din punctul meu de vedere, nu sunt restricții când vorbim de legume și fructe. Mere putem mânca zilnic. „Un măr pe zi ține doctorul la distanță”, un proverb valabil și astăzi. Eu mănânc din toate fructele, dar nu fac excese.

Te-ar mai interesa: Primele semne ale unui ficat cu probleme. Uite car...

Fructele pot provoca exces de glucoză, iar de la o vârstă încolo nu este bine. Aș face o recomandare: să schimbăm fructele, adică să nu mâncăm doar afine, de exemplu.


Mere putem mânca zilnic, dar alte fructe este bine să variem

Mere putem mânca zilnic, dar alte fructe este bine să variem. Să mai rotim fructele și legumele. Fiecare aduce un beneficiu și nu recomand să rămânem doar, de exemplu, la broccoli. Mai variem”, a explicat Irinel Popescu în podcastul lui Cătălin Măruță.

Reputat chirurg și eminent profesor, academicianul Irinel Popescu a vorbit și despre usturoi, care este extrem de benefic pentru organismul nostru.

„Usturoiul are multe acțiuni pozitive. Este foarte „neplăcut” social, dar este foarte bun pentru vasele de sânge și altele”.

Te-ar mai interesa: De ce nu trebuie să dormi niciodată în același pat...


Marele regret al profesorului Irinel Popescu

Reputatul profesor a dezvăluit că are un mare regret, acela că n-a crezut mai devreme în Dumnezeu.

„Dacă este să fiu extrem de sincer… poate că nu m-am apropiat un pic mai devreme de religie. La un moment dat, părea că între știință și religie este o incompatibilitate maximă. Am descoperit târziu nu doar că nu există nicio incompatibilitate, ci și că una fără alta nu funcționează.

Te-ar mai interesa: NU mai consuma salata în acest fel. Devine dușmanu...

Realizez că uneori a fost mâna lui Dumnezeu care m-a ajutat pe mine și echipa medicală din care am făcut parte să continuăm pe un drum extrem de greu, presărat cu multe dificultăți”, a mai zis profesorul.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private