Sari la conținut

Prof. dr. Leon Dănăilă: ”Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună pentru că o boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică”

Prof. dr. Leon Dănăilă

Prof. Dr. Leon Dănăilă spune că oamenii creincioși și optimiști au o imunitate mai bună decât cei pesimiști.  În cadrul unuia dintre interviurile LiveDoc, domnul profesor doctor Leon Dănăilă a vorbit, printre altele, despre puterea gândirii pozitive și despre cât de importantă este autosugestia în vindecarea unor boli.

Prof. dr. Leon Dănăilă: ”

Fenomenele parapsihologice, autosugestia, sugestia, empatia sunt reale. Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună pentru că o boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică. Oamenii optimiști au o imunitate foarte bună, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede.

Depresia poate duce până la cancer, uneori

O stare depresivă poate duce până la cancer, uneori. Și medicii pot influența starea bolnavului prin ceea ce îi transmit. Dacă un medic îl încurajează pe bolnav, îi spune că se va face bine, îi e aproape, îl atinge, aceste gesturi au mare influență asupra bolii. Și persoanele apropiate îl pot ajuta pe bolnav dacă îl îmbărbătează.”

Interviul în întregime cu prof. dr. Leon Dănăilă

Aflați informații interesante din interviul de mai jos, de la sculptorul de creiere, așa cum este supranumit prof. Dănăilă, care se află alături de Einstein, pe lista celor 500 de genii ale lumii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.