sâmbătă, iunie 19, 2021

Medicul oftalmolog Monica Pop și-a atenționat prietenii de pe Facebook să aibă mare grijă cu purtarea lentilelor de contact.

”In doar citeva zile, au venit 5 pacienti cu infectii medii sau grave dupa

purtarea de lentile de contact!
Doi dintre ei au ramas internati (o doamna de 34 de ani si un baiat de 18 ani).
Probabil nu stiu cei ce doresc sa poarte lentile de contact (de multe ori total exagerat) ce riscuri de complicatii grave pot aparea (pina la pierderea vederii sau chiar a globului ocular ca entitate anatomica necesitind protezare estetica) daca folosesc lentile achizitionate de oriunde, fara CERTIFICATE DE GARANTIE si PERIOADA de VALABILITATE inscrisa. Atentie, sint si firme PIRAT, fara autorizatie (din pacate si fara scrupule, nu le pasa daca fac rau! Si fac), pe care le intereseaza

doar ASPECTUL COMERCIAL, nu si suferintele grave pe care le pot provoca pacientilor!
In plus, inainte de prescrierea lentilelor de contact, oftalmologul (si in nici un caz optometristul sau altcineva), trebuie sa faca un examen minutios, complet si teste specifice (de ochi uscat, etc) si o anamneza corecta, pentru a aprecia daca ochiul respectiv se preteaza si poate suporta purtarea de lentile de contact.
Mai trebuie sa se stie ca pentru un purtator de lentile de contact, cel mai mic simptom (jena, lacrimare, durere, etc) trebuie sa-l determine sa scoata imediat lentila si sa mearga urgent

la o camera de garda de specialitate (la noi sau la Spitalul Universitar unde exista serviciu de oftalmologie de urgenta permanent, cu medici de garda ca si la noi, sau la orice serviciu de oftalmologie apropiat, pentru pacientii din provincie)!
Atentie si la igiena locala (ochi, miini), e deosebit de importanta si la contactul cu pacienti cu conjunctivite (ochi rosii, secretii conjunctivale etc).

Pentru prescriptie programati-va doar la medici seriosi si bine pregatiti (eventual cu supraspecializare in contactologie), pentru care nu latura materiala ci sanatatea pacientului, primeaza!

SE STIU, in general! Imi pare rau ca mai sint si medici altfel, din pacate, ca in toate meseriile! Doar ca, la noi, miza e mult mai importanta!
Deci, ATENTIE : – DACA SINT cu adevarat NECESARE lentilele de contact si daca structura ochilor dumneavoastra PERMITE folosirea lor
– CINE, CUM si pt ce le prescrie
– DE UNDE LE CUMPARATI
– CUM LE FOLOSITI”

Ultimele stiri

Parteneri