luni, noiembrie 28, 2022

Un stil de viață sănătos este cea mai bună metodă de prevenire a bolilor. De asemenea, este cunoscut faptul că un stil de viață echilibrat adaugă ani întregi vieții și ne face să ne simțim plini de energie.

Din nefericire, în prezent este tot mai greu să menținem o disciplină adecvată, atât pentru corp, cât și pentru minte.

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, renumit reurochirurg, dezvăluie care sunt cele mai importante reguli pentru un stil de viață cât mai sănătos, care să ne ofere o rezistență de fier.

Te-ar mai interesa: O tânără de 23 de ani s-a trezit din comă, în mod ...

Reguli pentru o viață sănătoasă

„Toate posturile sunt o purificare, regimurile cum ar fi fastingul (post intermitent) recomandăm. Noi, doctorii, recomandăm pacienților după o operație să țină regim. Regimul din post face foarte bine organismului.

Mâncarea are toxine și să ne purificăm în spirit, vorbă și în mâncare. E bine să ținem post măcar miercurea și vinerea. Recomand să mâncăm alimente mai ușoare, să renunțăm din când în când la carne și la preparate grele”, a declarat Vlad Ciurea, la Antena 3.

Creierul are, de asemenea, de câștigat

„În limbajul nostru se spune big belly no brain, pâinea se umflă în burtă și nu mai poți să gândești. Populațiile sudice din Europa au siestă, nu poți să îi condamni pentru că trăiesc foarte bine.

Te-ar mai interesa: Vești bune pentru românii care au boala Crohn. Pri...

Trebuie să avem o alimentație bună, corectă și cât mai multă apă. Pledez pentru multă apă și mai ales pentru apă alcalină, contează foarte mult pentru că schimbă PH-ul. Contează aerul curat, raza de lumină, rugăciunea, alimentația ușoară, contează gândirea optimistă”, a mai adăugat medicul.

Gândirea, cheia către sănătate și fericire

În ceea ce privește gândirea optimistă, medicul susține că „totul în creierul nostru se desfășoară între cei doi poli: optimism și pesimism. Prin structura noastră noi trebuie să influențăm ce gândim, mai ales în această săptămână sfântă, să gândim cât mai optimist, optimist în totalitate, să ne apropiem de cei din familie, de cei dragi și să ajutăm”.

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci semințe de floarea-soarelu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private